www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

OHV100 a OHV200: čtěte 1D i 2D kódy v PC, chytrých telefonech a tabletech

V každodenním průmyslovém provozu jsou pro identifikaci dílů a určení pozice zboží používány jako nepostradatelné nástroje ruční čtečky 1D a 2D kódů. Z hlediska jejich efektivity jsou klíčovými vlastnostmi spolehlivé a rychlé čtení, jednoduchost použití a další přídavné funkce, které usnadňují jejich uživateli práci. Mezi tyto funkce patří možnost pružně přizpůsobit čtečky dané úloze a připojit je k chytrým telefonům, tabletům nebo notebookům.

OHV100 a OHV200: čtěte 1D i 2D kódy v PC, chytrých telefonech a tabletech
Foto: Bezpečné čtení na odrazných površích ručními čtečkami OHV100 a OHV200

Nové ruční čtečky OHV100 a OHV200 od firmy pepperl+Fuchs jsou charakterizovány excelentním výkonem skenování a množstvím doplňkových funkcí. Čtečky dokážou téměř vše, co od nich uživatel může očekávat: ať jde o bezpečné čtení kódů z lesklých povrchů kovů nebo plastů nebo o čtení kódů pod průhlednou balicí fólií, optická čtecí soustava vždy dokáže kód přečíst rychle a s naprostou přesností. Díky rozlišení 1,2 Mpx a čtecí vzdálenosti 50 až 310 mm nejen dopřávají obsluze dostatek volnosti, ale také umožňují jednou čtečkou číst malé i velké kódy. Je to zásluhou patentovaných dvoudílných čoček s odděleným blízkým i dalekým dosahem. Pro perfektní začlenění čtečky do systému slouží uživateli parametrizační software Vision Configurator. Umožňuje např. nastavovat všechny dostupné parametry, spravovat jejich profily, formátovat výstupní řetězce a vytvářet ovládací programy pro dané úlohy. Ruční čtečky řady OHV obsahují také licenci Java Script, pomocí níž lze do zařízení implementovat ještě inteligentnější uživatelsky specifické funkce. Čtečka je umístěna v odolném krytu se stupněm krytí IP65 nebo IP54, a proto je optimálně vybavena pro provoz v náročných průmyslových podmínkách.

Pro přenos dat do počítače je u čtečky OHV100 používáno rozhraní RS-232 nebo USB, zatímco u OHV200 Bluetooth s dosahem až 30 m. Díky velké integrované paměti dat je však možné pracovat i mimo dosah rádiové sítě. Uložená data lez do počítače přenést později prostřednictvím dokovací stanice; nevyžaduje se k tomu žádný dodatečný software nebo hardware. Ruční čtečka dokáže také číst kódy zobrazené na displeji chytrého telefonu. Další speciální funkce jsou čtení dat za pohybu a optická, akustická nebo vibrační zpětná vazba. Často používané funkce lze jednoduše přiřadit některému z volně programovatelných funkčních tlačítek. Čtečka OHV200 se dodává ve dvou variantách, s rukojetí nebo bez ní; druhá varianta je zvláště vhodná pro nošení v kapse u kalhot a pro mobilní zařízení.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP