www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Čtečka pro chlazené sklady s inteligentním otápěním

Může být použita univerzálně v chladu i horku

Čtečka pro chlazené sklady s inteligentním otápěním
Obrázek: Kompaktní čtečka pro chlazené sklady VB14N-T od firmy Pepperl+Fuchs pracuje při teplotách od -35 °C do +45 °C.

Při zpracování, dopravě a identifikaci produktů se často vyskytují obtížné podmínky, např. teploty pod bodem mrazu. Běžné automatizační komponenty, jako např. čtečky čárových kódů, ovšem nejsou pro práci v chlazených skaldech vhodné. Místo nich je třeba použít speciální komponenty, u nichž je však často nutné počítat s omezenými provozními parametry. Uživatelé však mají zájem o techniku bez takových omezení.

Kompaktní čtečky pro chlazené sklady VB14N-T od firmy Pepperl+Fuchs pracují při teplotách od 35 °C do +45 °C a mají v celém tomto výjimečně velkém rozsahu teplot plný rozsah provozních parametrů: rychlost 1 000 čtení za sekundu a rozlišení 0,2 mm jsou stejné jako u čteček VB14N, které jsou protějškem čteček VB14N-T určeným do běžných teplot a podmínek. Speciální úprava čteček do nízkých teplot spočívá v integrovaném otápění s regulací teploty řízenou mikroprocesorem. V závislosti na vnější teplotě okolí a vnitřní teplotě čtečky čarového kódu zařízení automaticky určuje optimální výkon otápění. Konstruktérům se podařilo zkombinovat zdánlivě protichůdné vlastnosti: nízkou spotřebu, do 10 W, a velmi krátkou časovou konstantu regulace teploty, max. 20 min.
Dalšími význačnými vlastnostmi zařízení této třídy je možnost provozu v režimu master-slave, kdy může v jedné síti pracovat najednou až 32 čteček, jež lze konfigurovat z běžného PC se softwarem Genius, a inovátorská koncepce přímého ovládání tlačítkem. Díky funkci inteligentní rekonstrukce kódů může čtečka číst i kódy velmi špatné kvality, např. s malým kontrastem, poškrábané nebo rozmazané pohybem.
Protože rozměry obou čteček jsou shodné, může být běžná čtečka snadno nahrazena verzí určenou pro chlazené sklady. Také výměna kabelů je velmi snadná, protože napájení pro otápění je vedeno stejným kabelem jako napájení pro vlastní čtečku. Nová verze čtečky VB14N-T – která je umístěna v robustním krytu s krytím IP65 – je použitelná v i běžných a zvýšených teplotách, a proto je univerzální čtečkou pro jakoukoliv úlohu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP