www.modernitovarna.com
EATON News

SKYCHARGE se stal první nabíjecí stanicí pro elektrická letadla s certifikací EASA

SKYCHARGE se stal první nabíjecí stanicí pro elektrická letadla, která získala certifikaci Agentury Evropské unie pro bezpečnost letectví (EASA). Za jeho vývojem stojí společnosti Pipestrel a Green Motion.

SKYCHARGE se stal první nabíjecí stanicí pro elektrická letadla s certifikací EASA

Již loni v červnu se letadlo Velis Electro od společnosti Pipistrel stalo prvním EASA certifikovaným elektrickým letadlem na světě. Skutečnost, že nyní obdržela certifikaci také nabíjecí stanice SKYCHARGE, je důležitým milníkem ve snaze o zajištění ekologicky udržitelného letectví.

SKYCHARGE funguje na DC nabíjecí technologii společnosti Eaton a zajišťuje tak nevídanou efektivitu konverze (více než 96%) a hustotu napájecí infrastruktury pro elektrická letadla a eVTOL letadla (elektrická letadla s možností vertikálního vzletu a přistání).

Nabíjecí zařízení může být fixované, tedy jako stojan nebo mobilní na kolečkách. Mobilní verze je vhodná pro dobíjení letadel (GB/T přípojka) i automobilů (CCS nebo CHAdeMO přípojka) a nenese s sebou žádné instalační náklady, protože může být připojena k existující CEE zásuvce. Jde také o první nabíjecí stanici pro elektrická letadla, která má charakteristiky chytré sítě a je připravena na posílání napětí do sítě (V2G).

François Randin, zakladatel a ředitel společnosti Green Motion, která je nyní součástí korporace Eaton, řekl: "SKYCHARGE je výsledkem partnerství Pipestrelu a Green Motion, tedy dvou společností s revolučními nápady a neotřelými řešeními. Spojení obou týmu expertů má za cíl redefinovat letectví a změnit ho tak, aby bylo levnější a neznečišťovalo životní prostředí.“

www.eaton.com
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP