www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Ethernet v závodech procesní výroby dovedený až na provozní úroveň

Společnost Pepperl+Fuchs představuje první switch pro Ethernet Advanced Physical Layer

Ethernet v závodech procesní výroby dovedený až na provozní úroveň

Ethernet tak v závodech procesní výroby dosáhne až na provozní úroveň řízení

Ethernet-APL (pokročilá fyzická vrstva, Advanced Physical Layer) bude pro uživatele v oborech procesní výroby brzy důvěrně známý. Kombinuje dva osvědčené standardy: Ethernet pro bezproblémovou paralelní komunikaci a robustní dvouvodičové připojení kombinované s ochranou proti výbuchu pro provozní úroveň řízení závodů procesní výroby. Ethernet-APL tak umožňuje digitalizaci přístrojového vybavení.

Ethernet-APL upgraduje v tomto speciálním prostředí síťovou komunikaci. Standardizace Ethernetu na známém dvouvodičovém kabelu, který používá dvanáct velkých dodavatelů, umožňuje používat dlouhé kabely, distribuovat napájení a jako nedílnou součást zajistit také ochranu proti výbuchu s jiskrovou bezpečností. Ethernet-APL odstraňuje překážky v toku dat a pomáhá všem zúčastněným v celém životním cyklu technologických zařízení zjednodušit projekty, urychlit uvedení do provozu a zabezpečit optimální činnost, a tím lépe řídit provozní rizika.

Po dokončení standardizace je nyní specifikace dostupná dodavatelům i uživatelům. Spolupráce také vyústila v testy shody, kterým se výrobci podrobují. To zajišťuje interoperabilitu a vytváří vysokou úroveň spolehlivosti. K dispozici už jsou první součásti infrastruktury, jako je Ethernet-APL Rail Field Switch. Jde o switch (síťový přepínač) určený k montáži na lištu DIN, který je možné nainstalovat do zóny 2. Připojovací kabely pro provozní zařízení mohou mít délku 200 m a jsou jiskrově bezpečné pro zónu 2 (Ex ic). Značka FieldConnex znamená vysoce spolehlivou digitální komunikaci v oblasti závodů procesní výroby a prvotřídní podporu odborníků z firmy Pepperl+Fuchs.


Ethernet v závodech procesní výroby dovedený až na provozní úroveň
První switch pro Ethernet-APL značky FieldConnex

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP