www.modernitovarna.com
Steute

Industrie 4.0: spínače v průmyslové výrobě budoucnosti

Na veletrhu SPS IPC Drives 2014 představila firma steute nejen spínače ze svých divizí Automation, Extreme a Wireless, vhodné pro sériovou výrobu, ale zabývala se také otázkou, jaké spínače se budou používat v průmyslové výrobě budoucnosti, tj. až se přežene čtvrtá průmyslové revoluce.

Industrie 4.0: spínače v průmyslové výrobě budoucnosti
Srdcem celé expozice byl demonstrační panel zhotovený speciálně pro tento účel. Systém „e-Kanban“ určený pro montážní pracoviště automaticky registruje, vezme-li operátor kontejner z pásového dopravníku. Když k tomu dojde, sepne se kolébkový senzor bezdrátového polohového spínače napájeného baterií s dlouhou výdrží.

Bezdrátové spínače tohoto typu už nejsou ničím zvláštním. Co je zcela nové, to je způsob, jakým jsou zpracovány jeho signály. Spínací zařízení je vybaveno softwarem, vyvinutým firmou steute, který dovoluje integraci spínače do zákaznicky specifické komunikační sítě. To s sebou přináší nejvyšší možnou flexibilitu přiřazení funkcí a poskytování informací.

Uživatel se může rozhodnout, zda tyto bezdrátové spínače budou díky vlastní IP adrese součástí internetu věcí, zda budou komunikovat přes WiFi nebo v lokální síti. Software je zcela univerzální. Demonstrační panel na veletrhu ukazoval integraci bezdrátových spínačů do výrobního závodu „Industrie 4.0“ – a zaměstnanci firmy steute o tom s návštěvníky stánku vedli odborné diskuse.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP