www.modernitovarna.com
SCHUNK News

PRO RYCHLÝ START: APLIKAČNÍ SADY MTB

Automatizované nakládání a vykládání v pouhých pěti krocích: s novými aplikačními sadami MTB nabízí společnost SCHUNK pohodlný úvod do částečné automatizace s koboty Zahrnutá chapadla a silové svěráky jsou dokonale přizpůsobené pro použití při řezání kovů a lze je kombinovat s připojovacími sadami specifickými pro roboty. To šetří čas při plánování, umožňuje až o 50 % rychlejší zakládání a vykládání a zlepšuje využití stroje.

PRO RYCHLÝ START: APLIKAČNÍ SADY MTB

Koboty jsou dokonalými pomocníky když je třeba nakládat a vykládat stroje ve výrobě snadno a všestranně. Vkládají surové díly a odebírají hotové výrobky. Tím ulevují zaměstnancům od jednotvárných a stresujících úkolů a uvolňují čas pro jiné úkoly. Ale jak začít s automatizovanými aplikacemi? S novými aplikačními sadami MTB od firmy SCHUNK je to snadné. Protože specialista na automatizaci vyvinul tři sady specificky pro tento účel.

Uchopení a upnutí z jednoho zdroje
V závislosti na prostoru a úkolu, který máte k dispozici, jsou aplikační sady k dispozici s jednoduchými nebo dvojitými chapadly. Každá sada obsahuje jedno nebo dvě univerzální chapadla JGP-P s odfukovací tryskou a utěsněnou skříní ventilu. Teprve na konci loňského roku uvedla společnost SCHUNK na trh vysoce výkonné dvouprsté paralelní chapadlo. "Balíček dvojitého chapadla" zajišťuje maximální produktivitu, protože dvě chapadla mohou naložit a vyložit stroj v jednom kroku, což vede k úspoře potřebného času o téměř 50 %. Kombinace upínacího svěráku a chapadla z jednoho zdroje činí uvedení do provozu obzvláště rychlé a snadné. SCHUNK nabízí třetí aplikační sadu pro automatické upínání stacionárních obrobků pro tento účel. Součástí je kompaktní a nízkoúdržbový silový svěrák PGS3 s ventilovým terminálem, který lze přímo namontovat na stůl stroje pomocí integrované příruby a stejně jako chapadla jej lze integrovat do robotického řídícího systému.

Uživatelsky příjemné produktové sady se z důvodu utěsněné skříně ventilů ideálně hodí pro použití v náročném prostředí řezacího stroje. Integrovaná odfukovací tryska v balíčcích chapadla dále snižuje tlak na zaměstnance: nezávisle odstraňuje nečistoty a třísky z upínacího svěráku a obrobku. Ruční odstraňování stlačeným vzduchem již není nutné a upínací plochy jsou dokonale vyčištěny pro opakovatelné upnutí. Aplikační sady jsou k dispozici pro koboty OMRON, Universal Robots, TM, Doosan a FANUC. Díky specifickým kabelům, hadicím a podobnému z příslušných balíčku robotického připojení mohou uživatelé v několika málo krocích připojit komponenty od firmy SCHUNK ke kobotu a začít s automatickým nakládáním a vykládáním stroje.

www.schunk.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP