www.modernitovarna.com
Hanwha News

HANWHA TECHWIN UVÁDÍ NA TRH CENOVĚ DOSTUPNÉ KAMERY ŘADY WISENET X S VESTAVĚNÝMI FUNKCEMI NA BÁZI UMĚLÉ INTELIGENCE

Společnost Hanwha Techwin Europe, přední poskytovatel robustních a spolehlivých produktů video dohledu, dnes představila novou řadu kamer Wisenet X splňujících legislativní požadavky NDAA a vybavených podporou umělé inteligence, a to v cenové hladině, která dle přesvědčení výrobce zaujme všechny organizace usilující o další přidanou hodnotu ve svém podnikání.

HANWHA TECHWIN UVÁDÍ NA TRH CENOVĚ DOSTUPNÉ KAMERY ŘADY WISENET X S VESTAVĚNÝMI FUNKCEMI NA BÁZI UMĚLÉ INTELIGENCE

Analýza obsahu videa s podporou umělé inteligence (AI) na základě hlubokého učení
Kamery využívající hluboké učení lépe naplňují potřeby dnešních provozovatelů. Funkce AI zabudované do kamer řady Wisenet X usnadňují správu video obsahu a podle potřeby informují provozovatele o událostech, umožňují rychle dohledat relevantní události či objekty prostřednictvím forenzního hledání a pomáhají v rámci širších systémů na podporu rozhodování.

Díky přesnému rozpoznávání a klasifikaci objektů mohou pracovníci obsluhy rychle identifikovat osoby, tváře, registrační značky a různé typy vozidel (vč. osobních automobilů, nákladních vozidel, autobusů a jízdních kol). To následně podporuje lepší přehled o situaci a dodává kontext příslušné události. Systém ignoruje nedůležité pohyby, jako např. větve stromů rozpohybované větrem, pohybující se stíny nebo zvířata, tedy faktory, které jsou u klasických technologií detekce pohybu častou příčinou planých poplachů. Obsluha tak může snáze věnovat pozornost skutečným incidentům a nouzovým situacím.

Analýzy na bázi AI však neslouží pouze k zabezpečení. Provozovateli přinášejí i množství dat využitelných v rámci provozních, marketingových a prodejních oddělení. Díky rozpoznávání objektů pomocí AI mohou podniky velmi přesně zjišťovat počty osob, získávat data potřebná ke správě front a používat teplotní mapy s detailními vzorci chování. Součástí řady jsou i funkce pro detekci narušení a detekci podezřelých postávajících osob, které doplňuje podpora virtuálních kanálů, umožňující souběžně zaznamenávat a monitorovat scénu po jednotlivých částech i jako celek.

Vylepšená kvalita obrazu
Technologie potlačování šumu WiseNRII krom toho využívá umělou inteligenci k identifikaci pohybu objektů a potlačování šumu za nepříznivých podmínek vč. slabého osvětlení. Extrémně široký dynamický rozsah (WDR) využívá technologii „analýzy scén“ k potlačování pohybu a zprostředkování jasného obrazu i za velmi silného protisvětla; na druhé straně technologie WiseIR upravuje výkon infračerveného přísvitu podle aktuální úrovně zoomu kamery. Kompresní technologie WiseStreamIII minimalizuje nároky na propustnost sítě i datová úložiště, kdy komprimuje celý obsah videa s výjimkou zájmových objektů a oblastí. Pracovníci obsluhy se tak mohou zaměřit jen na ty objekty a oblasti, které vyžadují pozornost – při zajištění optimální kvality obrazu s co nejnižšími nároky na šířku pásma a kapacitu datového úložiště.

Zvýšená odolnost pro stabilně dobré výsledky
Uvedená řada zahrnuje dome kamery, dome kamery v anti-vandal provedení, bullet kamery a box kamery; všechna zařízení mají kovové vnější pouzdro a v případě dome kamery i vysoce odolný kulovitý kryt. To následně přispívá k co nejdelší životnosti všech kamer bez rizika zkreslení obrazu vlivem škrábanců na čočce objektivu. Těsnění Gore dále zajišťuje jednosměrný únik vodních par, aby nedocházelo k hromadění vlhkosti a případnému poškození.

Spolehlivost napájení garantuje kombinace napájení typu PoE a 12V stejnosměrného zdroje (který je standardní volbou). Uvedená zařízení tak zajišťují trvalý dohled i v případě výpadku napájení.

X-core versus X-plus
Nová řada Wisenet X vylepšená o podporu AI se dělí na kamery X-core a X-plus. Produkty s označením X-plus nabízejí stavebnicovou magnetickou konstrukci pro snazší instalaci, podporu snímkovací frekvence až 120 fps pro hladké snímání pohybu, větší dosah IR přísvitu, možnost měnit úhel sklonu, jakož i další funkce a upevňovací prvky. Produkty X-plus jsou též k dispozici s dlouhou ohniskovou vzdáleností, kdy si obsluha může přiblížit scénu a zobrazit podrobnosti s použitím 29mm zorného úhlu.

www.hanwha-security.eu

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP