www.modernitovarna.com
SCHUNK News

SCHUNK ZÍSKÁVÁ PODÍL VE STARTUPOVÉ FIRMĚ INNOCISE

Společný vývoj uchopovací technologie ADHESO, která je inspirovaná přírodou a vystačí si bez přívodu energie, je úspěchem na celé čáře. Společnost SCHUNK, odborník na uchopovací systémy a upínací techniku a INNOCISE, startupová firma pro reverzibilní adhezivní systémy, zintenzivňují svoji spolupráci.

SCHUNK ZÍSKÁVÁ PODÍL VE STARTUPOVÉ FIRMĚ INNOCISE

Jemně, beze zbytků a zcela bez přívodu externí energie – tímto způsobem adhezivní chapadla ADHESO od společnosti SCHUNK uchopují i tenké fólie nebo porézní plechy, čímž se otevírá široká škála nových aplikací, ať už pro výrobu baterií a palivových článků, lékařský a farmaceutický průmysl, elektrotechnický průmysl nebo jiné oblasti. Inspirací byla příroda: gekoni se dokáží udržet na kluzkém povrchu s pomocí milionů malých chloupků na chodidlech, které přilnou k molekulám povrchu. ADHESO znamená: individuálně přizpůsobené plastové podložky ze speciálních polymerů, které kopírují jemnou strukturu chloupků na adhezivních chapadlech, což umožňuje bezpečné uchopení a držení široké škály dílů bez přívodu externí energie.

Letitá spolupráce
Společnost SCHUNK vyvinula tuto technologii společně se svým partnerem INNOCISE, který sídlí v Sársku v Německu. Odborník na automatizaci již léta spolupracuje s touto startupovou firmou, která byla založena v roce 2019 a vzešla z Leibnizovo institutu pro nové materiály, přední mezinárodní organizace zabývající se výzkumem materiálů. Tato inovativní, mladá firma se nyní etablovala jako technologický lídr pro reverzibilní adhezivní systémy. Jejím posláním je vyvíjet „zelená" a bezenergetická řešení budoucnosti ─ zcela bez kabelů, elektronické soustavy, stlačeného vzduchu a finančně náročných periferních zařízení.

ADHESO byl pro obě společnosti prvním produktem svého druhu. Od roku 2020, kdy společnost SCHUNK uvedla na trh novou a ekologicky šetrnou uchopovací technologii, zájem o ni neopadl. V květnu 2022 udělilo Německé spolkové ministerstvo hospodářství a ochrany klimatu produktu ADHESO ocenění IKU 2022, Německou cenou za inovaci v oblasti klimatu a životního prostředí. SCHUNK a INNOCISE nyní chtějí na tento úspěch navázat. Díky akvizici akcií ze strany společnosti SCHUNK mohou oba odborníci nyní upevnit své odborné know-how a dále zintenzivnit spolupráci. Oba mají stejný cíl: nabídnout zákazníkům nejnovější technologie a automatizační postupy, aby průmyslové procesy byly celosvětově udržitelnější.

www.schunk.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP