www.modernitovarna.com
ABB News

ABB INVESTUJE DO STARTUPU TALLARNA, PŮSOBÍCÍM V OBLASTI KLIMATICKÝCH TECHNOLOGIÍ

Společnost ABB uzavírá strategické partnerství se společností Tallarna Ltd, britským startupem v oblasti klimatických technologií, s cílem rozšířit své portfolio uživatelsky přívětivých technologií pro řízení spotřeby energie.

ABB INVESTUJE DO STARTUPU TALLARNA, PŮSOBÍCÍM V OBLASTI KLIMATICKÝCH TECHNOLOGIÍ

Partnerství zahrnuje menšinovou investici do společnosti Tallarna prostřednictvím jednotky rizikového kapitálu ABB Technology Ventures (ATV). Finanční podrobnosti investice nebyly zveřejněny.

Datová analytika společnosti Tallarna identifikuje projekty zaměřené na dekarbonizaci a určuje rozsah jejich úspor a rizik. Software společnosti je integrován se souvisejícími upisovacími procesy společnosti AmTrust Financial, globální specializované pojišťovny s ratingem A- podle společnosti AM Best. Zaručené úspory energie se využívají k poskytování dlouhodobého a efektivního financování prostřednictvím platformy společnosti Tallarna a ke splácení nákladů na projekty.

„Společnosti hledají investice, které jim přinesou čistou energii, úsporu nákladů a vyšší pružnost," řekl Giampiero Frisio, prezident divize Smart Power společnosti ABB. „Abychom organizacím umožnili plnit jejich závazky v oblasti udržitelnosti, potřebujeme technologii, která poskytne všem účastníkům rozhodovacího procesu jasné priority, jednodušší modely financování zahrnující finanční instituce a kratší dobu přístupu ke kapitálu s větší jistotou ohledně finanční návratnosti a provozních nákladů. Se společností Tallarna budeme spolupracovat na rozvoji možností její technologie pro průmyslové aplikace."

Toto partnerství je desátou investicí rizikového kapitálu společnosti ABB v roce 2022 a pomáhá rozšířit inovační ekosystém partnerů společnosti, kteří vyvíjejí řešení podporující dekarbonizaci. Od svého vzniku v roce 2009 investovala společnost ATV přibližně 300 milionů dolarů do startupů, které jsou v synergii s jejím portfoliem v oblasti elektrotechniky, robotiky, automatizace a pohonů.

Tallarna se stala vítězem soutěže ABB Electrification 2021 Startup Challenge, globální soutěže pro inovátory, kteří řeší komplexní výzvy v oblasti udržitelnosti, jimž čelí komerční budovy a průmyslová energetická infrastruktura. V rámci partnerství vytvořily společnosti ABB a Tallarna hodnoticí nástroj pro uživatele aplikace ABB Ability™ Energy Manager, který sleduje skutečnou spotřebu oproti energetickým cílům a porovnává formou benchmarkingu výkonnost se souborem relevantních srovnatelných zařízení.

www.new.abb.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP