www.modernitovarna.com
RAYTEK

Bezkontaktní měření teploty v procesech tepelného zpracování materiálů

Raytek a Ircon na veletrhu METEC-THERMPROCESS 2015 Berlín – Společnosti Raytek a Ircon, specialisté na infračervené měření teploty, budou na letošním veletrhu METEC-THERMPROCESS vystavovat svůj kompletní sortiment pyrometrů pro metalurgii (hala 9, stánek B73). Pyrometry, které na dálku detekují infračervené záření předmětů, při procesech tepelného zpracování materiálů spolehlivě měří teplotu do 3 000 °C. Mezi vystavenými exponáty budou robustní ruční zařízení i systémové pyrometry s odolným příslušenstvím, od snímačů pro výrobce OEM s velmi kompaktními tvary a malými rozměry až po vysoce přesné systémy pro záznam termogramů. Tým odborníků rád doporučí odborným návštěvníkům nejlepší řešení jejich specifických úloh. Společnosti Raytek a Ircon dodávají výkonná řešení pro všechny druhy úloh, s využitím digitálních i analogových signálů a s možností začlenění do prostředí průmyslové automatizace prostřednictvím různých komunikačních sběrnic nebo protokolů průmyslového Ethernetu.

Bezkontaktní měření teploty v procesech tepelného zpracování materiálů
Obrázek: Odolné pyrometry pro použití v prostředí s vysokou teplotou

Poslední přírůstek do této skupiny produktů, přenosné infračervené teploměry Raynger® 3i Plus, jsou určené do velmi horkého pracovního prostředí pro měření teploty do 3 000 °C. Velké optické rozlišení umožňuje přesné měření z větší vzdálenosti. Varovný detektor „Red Nose“, odolný proti vysoké teplotě, zajišťuje bezpečnost obsluhy a efektivitu měření. Díky duálnímu laseru a označení měřené oblasti viditelnému dokonce i na rozžhaveném červeném pozadí jsou tyto teploměry perfektní volbou pro primární a sekundární procesy tepelného zpracování kovů.

Široký sortiment bodových pyrometrů pro fixní instalaci zahrnuje jednopásmové a poměrové pyrometry stejně jako pyrometry s vláknovou optikou, vhodné pro extrémní průmyslové prostředí. Instalace na vzdálených nebo obtížně přístupných místech není žádný problém, protože dodávaný software umožňuje snímač nakonfigurovat z PC. Integrované funkce automatické diagnostiky zajišťují konstantní přesnost. Nasměrování pyrometru usnadňuje hledáček, laserový zaměřovač nebo videozobrazení měřené scény. Motorizovaný posuv objektivu umožňuje zaostřit snímač i na dálku. Chladič dovoluje pyrometr použít v prostředí s teplotou až +315 °C.

Řada Raytek MI3 představuje nejmenší systémové pyrometry na světě, 28 mm dlouhé o průměru 14 mm. Snímače MI3 mohou bez chlazení pracovat při teplotě okolí do +180 °C. Dva typy měřící v krátkovlnném rozsahu umožňují přesné měření teploty reflexních povrchů a jsou proto pro měření teploty kovových materiálů vhodnější než dlouhovlnné snímače. Snímače MI3 jsou dostupné také v provedení s certifikáty ATEX a IECEx pro použití v prostředí s nebezpečím výbuchu.

Řádkové skenery Raytek a Ircon vytvářejí živé termogramy probíhajících procesů zejména v kontinuální nebo dávkové výrobě, ale lze je samozřejmě použít i pro diskrétní výrobní procesy.

Skenery mají zorný úhel 90° a jsou vybaveny laserovým zaměřovačem, vodním chlazením a krytem pro ofuk objektivu vzduchem. Mohou tedy pracovat i v těch nejnáročnějších podmínkách. S maximálním optickým rozlišením 200:1, rychlostí skenování do 150 řádků za sekundu a až 1 024 měřicími body na jeden řádek patří k nejpřesnějším a nejrychlejším termografickým zařízením na trhu. V reálném čase tak mohou být detekovány minimální odchylky teploty a malá horká místa.

Raytek a Ircon na veletrhu METEC-THERMPROCESS
Düsseldorf, Německo
16. až 20. června 2015
Hala 9, stánek B73

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP