www.modernitovarna.com
NSK

Předem sestavené ložiskové jednotky NSK šetří čas a peníze u výrobce vibračních třídičů

Přechodem na předem sestavené, plně integrované ložiskové jednotky NSK dochází u výrobce vibračních třídičů k ročním úsporám nákladů ve výši 117 000 EUR. Společnost se v minulosti potýkala s problémem dodržovat konzistenci při montáži ložisek v sestavě vibračního třídiče určeného pro těžební průmysl. Závod zároveň hledal příležitosti, jak ušetřit výrobní náklady a zlepšit celkový výkon svých třídičů. Společnost NSK pro řešení těchto problémů nejprve kompletně přezkoumala konstrukci původního stroje.

Pro překonání problémů v závodě, který vyrábí vibrační třídiče pro kamenolomy a těžební průmysl, se společnost obrátila na odborníky na ložiska ze společnosti NSK. Inženýři navrhli konstrukci a výrobu kompletní ložiskové jednotky tak, aby výslednou sestavu bylo možné jednoduše upevnit na rám stroje bez složité montáže pouzder, ložisek nebo těsnění.

Součástí nabídky byla nejprve konstrukce ložiskové jednotky na míru s kompletní výkresovou dokumentací CAD, která byla předložena ke schválení zákazníkem. Po podpisu začala firma NSK vyrábět kompletní ložiskové jednotky, které se skládají z pouzder, těsnění a ložisek. Výrobek by pak mohl být dodán jako kompletní vestavěná jednotka; zabalený, předem namazaný a připravený k zabudování do stroje.

Nejen, že se v náročných provozních podmínkách zlepšila výkonnost a spolehlivost ložisek vibračních třídičů, ale zákazník také zaznamenal výrazné snížení výrobních nákladů díky podstatnému zjednodušení montáže.

Společnost NSK navrhla zakázkové pouzdro vyrobené z vysokopevnostní tvárné litiny SG (s kuličkovým grafitem) v kombinaci s ložisky NSK CAM-VS s velkou odolností proti vibracím. Integrovaná sestava, která snižuje potřebu zákazníka vyrábět dílčí součásti, obsahuje také labyrintové a kontaktní těsnění.

Mezi další výhody řešení patří větší únavová pevnost a odolnost proti vibracím, rázovým zatížením, opotřebení a korozi spolu se snížením hlučnosti o 50–60 %. Koncoví uživatelé mohou také podle potřeby integrovanou ložiskovou jednotku kdykoliv domazat.

Snadná instalace snížila ve výrobním závodě na vibrační třídiče interní výrobní náklady. Dříve společnost vynakládala, kromě nákladů na nákup a montáž ložisek, také vysoké roční výdaje na výrobu pouzder vlastními silami. Oproti tomu má nyní závod pouze jednu, mnohem nižší nákladovou položku na pořízení předmontovaných ložiskových jednotek NSK, což přináší roční úspory ve výši 117 000 EUR.

1) Společnost NSK zlepšila technické parametry a spolehlivost ložisek v náročných provozních podmínkách na vibračních třídičích. Photo: Copyright (c) 2021 Nordroden/Shutterstock


Předem sestavené ložiskové jednotky NSK šetří čas a peníze u výrobce vibračních třídičů

2) Průřez předem sestavenou integrovanou ložiskovou jednotkou NSK


Předem sestavené ložiskové jednotky NSK šetří čas a peníze u výrobce vibračních třídičů
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP