www.modernitovarna.com
Walter Tools News

WALTER PŘEDSTAVUJE NOVÉ FRÉZY SE SLINUTÉHO KARBIDU MD340 & 344 SUPREME

Obrábění oceli má i přes trend směřující k lehkým konstrukcím nadále významný podíl na trhu. S frézami ze slinutého karbidu MD340 a MD344 Supreme představuje Walter dva nové nástroje pro materiály ISO P.

WALTER PŘEDSTAVUJE NOVÉ FRÉZY SE SLINUTÉHO KARBIDU MD340 & 344 SUPREME

MD340 Supreme (Ø 2–25 mm, resp. 1/16–¾ palce) byla vyvinuta speciálně pro hrubování, frézování plných drážek nebo dynamické frézování ocelových materiálů. Rozsáhlá řada výrobků se 3, 4 nebo 5 zuby umožňuje univerzální použití. Čtyřbřitá MD344 Supreme se speciální geometrií čela (Ø 6–20 mm) je koncipovaná pro 90° zanoření, šikmé zanoření nebo plunging. Tato fréza ze slinutého karbidu tak vytyčuje novou laťku, zejména pokud jde o zanoření a frézování kapes v jednom pracovním kroku. Především sérioví výrobci zde mohou ušetřit dobu obrábění díky menšímu počtu výměn nástrojů, místo ve stroji pro nástroje a náklady na renovaci, protože není zapotřebí přídavný vrták.

Oba specialisté na ocel mají vícevrstvý vlastní povlak TiAlN a ZrN firmy Walter a podbroušenou vodicí část. Frézy Supreme tak zabezpečují obrábění materiálů ISO P na nejvyšší úrovni. Při obrábění kapes a kavit s jedním nástrojem představuje MD344 Supreme dokonce porovnávací kritérium. Největšími výhodami fréz MD340 a 344 Supreme jsou vysoká hospodárnost a dlouhá životnost při obrábění ISO P. Nestejnoměrná spirála a dále rozteč a počet zubů, které jsou navzájem přizpůsobené, zabezpečují nadprůměrný výkon a klidný chod. Kvalita povrchu je navíc rozhodujícím způsobem optimalizovaná díky stoupání spirály, které je přizpůsobené podle počtu zubů.

www.walter-tools.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP