www.modernitovarna.com
ABB News

SPOLEČNOST ABB E-MOBILITY DODALA MILIONTOU DOBÍJECÍ STANICI PRO ELEKTROMOBILY

Společnost ABB E-mobility prodala na celém světě více než jeden milión dobíjecích stanic, a to jak pro nabíjení střídavým (AC), tak i stejnosměrným (DC) proudem.

SPOLEČNOST ABB E-MOBILITY DODALA MILIONTOU DOBÍJECÍ STANICI PRO ELEKTROMOBILY

Společnost ABB E-mobility oznámila dodání milionté dobíjecí stanice pro elektromobily. Dosáhla tak dalšího milníku při plnění své mise, jíž je utváření budoucnosti bez emisí prostřednictvím inteligentních a spolehlivých řešení pro nabíjení elektromobilů.

Společnost ABB E-mobility působí na více než 85 trzích světa a díky spuštění nového výrobního závodu v roce 2022 v italském Valdarnu o rozloze 16 000 m2 v hodnotě 30 milionů USD se jí podařilo za poslední dva roky zdvojnásobit výrobní kapacity. Tento špičkový výrobní závod stanovil nový benchmark pro odvětví – ze sedmi výrobních linek valdarnského závodu sjede každých 20 minut jedna DC rychlonabíjecí stanice, což ABB umožní pokračovat ve výjimečném růstu, který zaznamenalo v posledních letech.

Kromě závodu ve Valdarnu pokračuje společnost ABB E-mobility ve své globální expanzi. Začátkem ledna zahájila výrobu ve svém novém výrobním závodě ve Spojených státech amerických. Ten má ročně vyrábět až 10 000 dobíjecích stanic pro veřejné nabíjení, školní autobusy a vozové parky. V roce 2022 došlo také k významnému navýšení podílu společnosti ABB E-mobility ve společnosti Chargedot, která je významným čínským poskytovatelem nabíjecích služeb.

„Naše pokračující investice do výzkumu a vývoje jsou důkazem trvalého odhodlání zlepšovat a dále rozvíjet oblast e-mobility. Nedílnou součástí realizace našich cílů jsou pak globální dodávky našich řešení realizované ve velkém měřítku. Rád bych poděkoval našim zákazníkům po celém světě za jejich trvalou spolupráci, která nám umožnila dosáhnout jednoho miliónu prodaných dobíjecích stanic. Těším se na další milióny dobíjecích stanic, které teprve vyrobíme, a na čistší a ekologičtější svět, který tyto stanice pomohou vytvořit.“

ABB dodává prostřednictvím distributorů a provozovatelů dobíjecí stanice do celé sítě také na území České republiky, a to už od roku 2012. Za tuto dobu bylo v tuzemsku nainstalováno přes 600 ABB dobíjecích stanic.

www.new.abb.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP