www.modernitovarna.com
Pilz News

PILZ SYSTÉMEM PŘÍSTUPOVÝCH OPRÁVNĚNÍ PITREADER CARD UNIT NYNÍ NABÍZÍ OPRÁVNĚNÍ NA KARTÁCH NEBO NÁLEPKÁCH RFID

Pro flexibilní a bezpečné řízení přístupu ke strojům a zásahům do nich nabízí expert na automatizaci Pilz novou variantu elektronického systému přístupových oprávnění.

PILZ SYSTÉMEM PŘÍSTUPOVÝCH OPRÁVNĚNÍ PITREADER CARD UNIT NYNÍ NABÍZÍ OPRÁVNĚNÍ NA KARTÁCH NEBO NÁLEPKÁCH RFID

Svým systémem přístupových oprávnění PITreadercard unit přináší Pilz nový formát efektivní kontroly přístupu do prostor i ke strojům: Karty PITreader card a nálepky PITreader sticker s podporou technologie RFID je možné používat místo již osvědčených transpondérových klíčů PITreader key nebo spolu s nimi. Každý pracovník obsluhy nosí u sebe transpondér se svým individuálním oprávněním, kterým se podle potřeby prokazuje u čtečky PITreader card unit, aby získal přístup ke stroji nebo zařízení. Pro provozovatele to znamená zvýšení průmyslové bezpečnosti, protože mají přesný přehled o tom, kdo a kam může ve výrobním prostředí vstupovat. Nové varianty transpondérů nabízejí provozovatelům ještě větší flexibilitu při udělování přístupových oprávnění. Současně jsou tím splněny i požadavky na funkčně bezpečný výběr provozních režimů.

RFID karta, řada funkcí
Transpondéry RFID se dodávají s možností libovolného popisu i předem nakonfigurované. Transparentní úprava na kartě PITreader card umožňuje uživateli i u přiložené karty volný výhled na LED systému přístupových oprávnění, která signalizuje stav. Jestliže firma již karty kompatibilní s technologií RFID používá, může je nadále používat i společně s PITreader card unit: Uživatel pak bude mít k dispozici pro více funkcí pouze jednu kartu. Výsledkem je mimořádně flexibilní a jednoduché řešení, které ušetří čas při autentifikaci u stroje nebo zařízení. Expert na automatizaci nabízí navíc PITreader S card unit – variantu, která umožňuje integraci standardu OPC UA a tím i optimální bezpečnost a konektivitu.

Jednoduchá správa oprávnění
Správa uživatelských nastavení, blokovací seznamy a údaje uživatelů pro transpondérové klíče, karty nebo nálepky spravuje prostřednictvím grafického rozhraní softwaru PIT Transponder Manager (PTM) od společnosti Pilz. Předkonfigurované šablony umožňují snadné a rychlé zapisování individuálních oprávnění jednotlivých uživatelů na příslušné transpondéry RFID. Funkce importu dovoluje rychlý zápis informací přímo do integrované databáze, a to správci výrazně ušetří čas. Jestliže firma využívá více čtecích jednotek PITreader, zajistí jejich organizaci softwarový nástroj User Authentication Service (UAS).

PITreader card unit představuje v kombinaci s konfigurovatelným malým řídicím systémem PNOZmulti 2nebo automatizačním systémem PSS4000 Pilz efektivní způsob regulace přístupových oprávnění a spolehlivý výběr provozních režimů. Kompletní řešení od společnosti Pilz tak přispívá k bezpečnosti člověka i stroje v nejrůznějších procesech.

www.pilz.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP