www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Společnost HMS Networks rozšiřuje řadu komunikačních bran nové generace o bránu Anybus Communicator EtherCAT Main Device

Společnost HMS právě uvádí na trh Anybus® Communicator EtherCAT Main Device, vysoce výkonnou komunikační bránu, která poskytuje snadné a spolehlivé připojení podřízených zařízení EtherCAT k různým průmyslovým sítím a řídicím systémům.

Společnost HMS Networks rozšiřuje řadu komunikačních bran nové generace o bránu Anybus Communicator EtherCAT Main Device
Rychle rostoucí podíl sítě EtherCAT na trhu
V posledních letech si EtherCAT rychle získává popularitu a je nyní třetí nejrozšířenější průmyslovou sítí v oblasti průmyslové automatizace na celém světě(1) a preferovanou volbou v polovodičovém průmyslu. Vzhledem k tomu, že se počet podřízených zařízení využívajících EtherCAT neustále zvyšuje, roste poptávka po vysoce výkonných komunikačních branách, které mohou tato zařízení jednoduše připojit k dalším významným průmyslovým komunikačním sítím. Anybus Communicator EtherCAT Main Device je spolehlivým řešením pro připojení podřízených zařízení EtherCAT k sítím PROFIBUS, EtherNet/IP, PROFINET nebo Modbus-TCP.

Snadné vyhledávání zařízení EtherCAT v síti
Pomocí softwaru Anybus Communicator mohou uživatelé rychle a snadno skenovat síť EtherCAT a vyhledávat zařízení přímo z webového uživatelského rozhraní. Komunikátor automaticky identifikuje každé zařízení a namapuje jeho data do řídicího systému, čímž eliminuje potřebu ručního vyhledávání a importu souborů s popisem zařízení (ESI).

Technika nové generace
Stejně jako všechny brány nové generace Anybus je také Anybus Communicator EtherCAT Main Device spolehlivé, bezpečné a uživatelsky přívětivé zařízení s těmito atributy:

Osvědčená a rychlá komunikace pomocí komunikačních procesorů Anybus NP40
Oceněný průmyslový síťový procesor Anybus NP40 zajišťuje, že brány Anybus Communicator splňují náročné požadavky průmyslu z hlediska výkonu, spolehlivosti a bezpečnosti. Komunikační brány s novým hardwarem a softwarem umožňují téměř okamžitý přenos dat – až desetkrát rychlejší než jejich předchůdci. Uživatelé také mohou mezi sítěmi vyměňovat podstatně více dat, protože brány přenášejí do připojených PLC a z nich až 1 500 bajtů.

Robustní a bezpečná komunikace
Brány jsou zkonstruovány s použitím pečlivě vybraných průmyslových komponent, jsou ve shodě s průmyslovými standardy, nesou značky CE a UL a jsou navrženy tak, aby zvládly náročná průmyslová prostředí.

Pro ochranu uživatelů před počítačovými útoky mají integrovaný fyzický bezpečnostní spínač, který zabraňuje neoprávněným změnám konfigurace a zabezpečí funkce spouštění, aby odolávaly útokům a infekcím malwarem.

Rychlá instalace a intuitivní konfigurace
Díky optimalizovanému designu krytu, intuitivnímu uživatelskému grafickému rozhraní a snadno srozumitelné dokumentaci jsou postupy instalace a konfigurace velmi rychlé a plynulé.

Instalace je zjednodušena kompaktní konstrukcí brány s předem orientovaným uspořádáním portů a možností montáže na lištu DIN, díky níž je možné bránu instalovat v blízkosti připojených zařízení, čímž se snižují požadavky na kabeláž.

Uživatelé mohou brány konfigurovat pomocí funkce drag and drop ve webovém grafickém uživatelském rozhraní, které je přístupné prostřednictvím vyhrazeného ethernetového portu. V uživatelské rozhraní mohou uživatelé také sledovat síťový provoz a diagnostikovat problémy dříve, než se stanou závažnými.

K dispozici je též praktická asistence, protože kód QR v uživatelském rozhraní vede na podrobný návod k instalaci a konfiguraci.

„Jsme rádi, že do našeho seznamu bran nové generace přidáme brány Anybus Communicator EtherCAT Main Device,“ vysvětluje Fredrik Brynolf, produktový manažer pro komunikační brány Anybus ve společnosti HMS Networks. „Díky snadnému vyhledávání zařízení EtherCAT v síti, intuitivnímu uživatelskému rozhraní a pokročilé technologii nabízejí tyto brány EtherCAT nejjednodušší a nejspolehlivější způsob připojení podřízených zařízení EtherCAT k jiným předním průmyslovým sítím a řídicím systémům.“

Brány Anybus Communicator jsou k dispozici skladem jako samostatné jednotky připravené k instalaci. Uživatelé je mohou přizpůsobit tak, aby splňovaly požadavky OEM na firemní označení. Brány lze také předem nakonfigurovat a uzamknout, aby mohly být použity jako pevně integrované komunikační komponenty automatizačního zařízení nebo stroje.

Příklad použití



Společnost HMS Networks rozšiřuje řadu komunikačních bran nové generace o bránu Anybus Communicator EtherCAT Main Device

 Anybus Communicator EtherCAT Main Device je nejjednodušší a nejspolehlivější způsob připojení podřízených zařízení EtherCAT k řídicím systémům.

Více na: https://www.anybus.com/landing-pages/anybus-communicator-campaign

(1) podle posledního vydání roční analýzy trhu průmyslových sítí HMS Networks.

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP