www.modernitovarna.com
Southco

Southco pomáhá otevřít cestu k ještě většímu úspěchu

Společnost Southco, renomovaný dodavatel inovativní techniky pro řízení přístupu, pomohla firmě NewIcon, která se specializuje na automatizaci pro farmaceutický průmysl, optimalizovat řadu skříní pro zdravotnická zařízení užitím rotační elektronické západky. NewIcon hledala vhodný programovatelný uzavírací a uzamykací mechanismus, a rotační západka s elektronickým zámkem R4-EM-64-161 od firmy Southco je nadchla tím, jak přesně odpovídá jejich požadavkům.

Southco pomáhá otevřít cestu k ještě většímu úspěchu
Náročné hledání
Společnost NewIcon Oy byla založena v roce 2007 a její sídlo je v Kuopio ve Finsku. Společnost vyvíjí, vyrábí a prodává řídicí systémy a automatizační techniku pro farmaceutický průmysl, které nacházejí využití ve skladech a při míchání, plnění, balení a výdeji léčiv. To je v oblasti zdravotnictví klíčový sektor a v celém procesu od skladování účinných a pomocných látek až po finální plnění, balení a výdej nachází stále širší uplatnění automatizace. Ta totiž umožňuje proces sledovat, dokladovat jeho průběh, optimalizovat skladování a zabraňovat přístupu nepovolaným osobám.

NewIcon vyrábí řadu skříní pro zdravotnická zařízení, které umožňují zabránit nežádoucímu přístupu a zároveň sledovat léčivé přípravky, které jsou v nich skladovány. Každá skříň může být otevřena jen po úspěšném přihlášení uživatele. Při konstrukci těchto skříní proto firma NewIcon potřebovala rotační západku s elektronickým zámkem, který může být řízen jejím vlastním softwarem. Vzhledem k povaze skříní a uskladněných produktů požadovali konstruktéři, aby zavírací mechanismus se zámkem byl relativně malý, a přitom velmi robustní a spolehlivý. Společnost NewIcon ovšem zjistila, že najít takový produkt je docela náročné.

Řešení
Společnost NewIcon narazila na elektronické rotační západky Southco, a speciálně typ R4-EM-64-161 se ukázal být tím pravým řešením – jednoduchým a přitom univerzálním elektromechanickým uzavíracím mechanismem, přesně takovým, jaký konstruktéři NewIcon hledali. Západka R4-EM může být napájena napětím 12 až 24 V DC a vybavena libovolným elektronickým zařízením, která zajistí bezpečné a spolehlivé řízení přístupu. Západku lze volitelně vybavit mikrospínači, jejichž výstupní signál monitoruje stav západky nebo řídí externí systémy; v tomto případě umožňují společnosti NewIcon omezit přístup do skříní jen na povolané osoby a současně sledovat obsah léčiv uvnitř.

Výsledek
Marja Jaurakkarjärviová ze společnosti NewIcon je výsledkem uchvácena. Vysvětluje: „Budoucnost automatických skladů a výdeje léčiv je naprosto skvělá, trh je obrovský, ale NewIcon musí pokračovat v dodávkách inovativních produktů, které plně uspokojují potřeby našich zákazníků. Spolupráce s firmou Southco nám pomáhá, abychom toho dosáhli; řešení, které Southco poskytuje, pomáhají firmě NewIcon při vývoji nové generace řešení využívat novou techniku a inovativní myšlení a přitom rozšiřovat možnosti automatizace.“

Richard Pearman, Business Development Manager firmy Southco, souhlasí. „Firma Southco od svého založení v roce 1899 až do věku moderní techniky vždy tvrdě pracovala na tom, aby byla o krok před vývojem na trhu a aby poskytovala inovativní a univerzální řešení. Jsme uchváceni tím, že jsme firmě NewIcon v tomto případě pomohli dosáhnout jejich cílů, a těšíme se, že i v budoucnu pro ni i pro ostatní budeme dělat totéž.“

Společnost Southco má skladem více než 25 000 katalogových produktů a vytvořila více než 50 000 produktů na zakázku, které splňují specifické požadavky zákazníků. Více o firmě Southco a produktech, které nabízí, najdete na www.southco.com.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP