www.modernitovarna.com
BALLUFF

Absolutní snímač polohy do zpětné vazby cenově výhodných pohonů

Řada snímačů BML od firmy Balluff nabízí odolné, přesné a rychlé snímače absolutní délkové a úhlové polohy, které jsou ideální pro samostatnou instalaci nebo vestavbu přímo do pohonu a začlenění do systému řízení polohy. Nové magneticky kódované snímače absolutní délkové a úhlové polohy, využívající metodu interpolace Permagnet®, vyplňují mezeru v nabídce kompaktních, integračních absolutních snímačů polohy se stupněm krytí IP67, které jsou vhodné pro instalaci v provozních podmínkách. Jako sada vhodná pro plnou integraci nyní mohou být použity i pro rotační pohyb. Tyto snímače umožňují nastavit formáty, zdvihy a koncové pozice všech os rychle, spolehlivě a zcela automaticky.

Absolutní snímač polohy do zpětné vazby cenově výhodných pohonů
Odměřovací kotouč absolutního snímače rotační polohy může být snadno vestavěn do motorů a akčních členů jako vysoce přesný absolutní snímač ve zpětné vazbě. Představuje cenově výhodnou alternativu ke konvenčním magnetickým nebo optickým snímačům pro přesné řízení motorů a pohonů. Další pozoruhodnou předností je to, že ve variantě rotačního snímače vyžaduje jen malý prostor k zástavbě; je totiž jen 12 až 20 mm dlouhý (podle konstrukční varianty) a má 30 mm v průměru.

Základem procesu skenování magnetického kódu a generování signálu je plně integrovaný, jednočipový elektronický modul. Údaje o absolutní poloze jsou generovány v reálném čase a jsou k dispozici ve formě protokolů typicky používaných v oboru pohonářské techniky – SSI nebo obousměrného BiSS C. K dispozici je též inkrementální signál, v podobě sin/cos nebo jako pravoúhlé signály ABZ.

Novinkou v nabídce firmy Balluff je vývojový kit. Obsahuje rotační snímač s kolmo magnetizovaným kódovaným kotoučem Permagnet® s velkým rozlišením. Stejně jako kit pro inkrementální snímače, i on nabízí rozhraní používaná u inkrementálních snímačů, a navíc sériová rozhraní používaná pro absolutní snímače polohy, díky nimž lze snímač zapojit do mnoha různých systémů pro regulaci polohy a pohybu. Jeho použití je jednoduché. Jakmile je jednou přizpůsobený motoru, uživatel může spustit test systému využívající adaptér BiSS-USB a dodávaný vývojový software, aby získal zakázkové, optimalizované řešení.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP