www.modernitovarna.com
NSK

Veletrh Agritechnica 2023: robustní ložiska NSK pro zemědělské stroje šetrné k půdě

Na veletrhu Agritechnica 2023 (12. až 18. listopadu, Hannover, Německo) se společnost NSK zaměří na trojici žhavých témat, která mají dopad na zemědělství: udržitelné obdělávání půdy, pletí plevelů bez chemikálií a používání robotiky.


Ve stánku C12 v hale 15 předvede společnost své schopnosti pomoci výrobcům zemědělských strojů využívat nejnovější techniku ložisek k lepšímu výkonu, udržitelnosti a hospodárnosti. Návštěvníci stánku uvidí tři reálné příklady zákaznických systémů, které využívají inovativní ložiska společnosti NSK.

Mezi vlastnosti, které zajišťují dlouhou životnost ložisek NSK i v náročných provozních podmínkách, patří funkce kontinuálního mazání a optimální utěsnění ložisek. Nejlepším způsobem, jak životnost ložisek zákazníkům doložit, je předvést úspěšné projekty, což je přesně přístup, který firma NSK zvolila na veletrhu Agritechnica. Všechna vystavená zákaznická řešení se budou týkat udržitelných systémů pletí plevele a ošetření půdy, která pomáhají zemědělskému průmyslu nahradit glyfosát a chránit půdu způsobem šetrným k životnímu prostředí.

Příkladem může být FarmDroid FD20, ekologický a CO2-neutrální secí a plecí robot se solárním panelem. Díky autonomnímu 24hodinovému provozu bez externích nákladů na palivo se návratnost investice do stroje FarmDroid FD20 odhaduje přibližně na 12 měsíců.

Pokud jde o provoz, FD20 používá signál GPS k evidenci osetých ploch a následně provádí mechanické pletí plevele, a to jak mezi řádky, tak uvnitř řádků. Pro spolehlivé splnění těchto úkolů využívá FD20 přesná kuličková ložiska NSK řady 6004 s těsněním DDU na obou stranách, které zabraňuje vniknutí nečistot. Robustnost tohoto ložiska dále podporují vnitřní a vnější kroužky vyrobené z vlastního speciálního materiálu NSK: korozivzdorné oceli ES1, která má lepší odolnost proti korozi než standardní martenzitická ocel, ovšem bez kompromisů v tvrdosti. Výsledek? Snížené náklady na údržbu a prostoje.

Dalším klíčovým zákaznickým exponátem ve stánku NSK bude cepová sekačka Ferri pro sekání náspů a okrajů cest. Cepová sekačka Ferri, kterou lze připojit k terénním nákladním automobilům, jako je Unimog, je ideální pro údržbářské práce na farmě. Tyto inovativní sekačky využívají náboje Agri Disc Hub: jednotky s dvouřadými kuličkovými ložisky s kosoúhlým stykem s děleným vnitřním kroužkem, které za pohybu absorbují velké axiální síly a klopné momenty. Společnost NSK dodává robustní jednotky Agri Disc Hub s rozměry podle požadavků zákazníka a s kombinací labyrintových a kontaktních těsnění, aby se zabránilo vniknutí nečistot a úniku maziva.

Pozornost NSK bude upřena také na válečkovou plečku Adelhelm pro vinice a sady, určenou pro mechanické pletí. Tento typ mechanického stroje pro zpracování půdy umožňuje pletí bez chemie a současně zajišťuje optimální zpracování půdy. V těchto rotačních plečkách, které nevyžadují externí pohon, zajišťují jednotky NSK Agri Disc Hub rotaci válce s malým třením v náročných provozních podmínkách, které zahrnují přítomnost prachu, nečistot, vlhkosti a rázového zatížení od nárazů na kameny v půdě.

Dokonce i při extrémním zatížení mají náboje Agri Disc Hub – a tím i zařízení, kde jsou použity – životnost, která je několikanásobně delší než u jiných komerčně dostupných řešení. Modularita těchto cenově výhodných samomazných jednotek připravených k okamžité instalaci navíc zajišťuje rychlé přizpůsobení specifickým požadavkům.

Společnost NSK představí na veletrhu Agritechnica 2023 mnoho dalších inovací v oblasti ložisek specifických pro dané odvětví, která se většinou vyrábějí v továrně Neuweg v Munderkingenu v Německu. Závod, založený v roce 1954 jako továrna na výrobu valivých ložisek pro předního výrobce zemědělských strojů, který byl převzat společností NSK v roce 1990, má obzvláště flexibilní výrobní zařízení. Tato schopnost vytváří potenciál pro efektivní výrobu i malých sérií valivých ložisek specifických pro daného zákazníka.

„Máme desítky let zkušeností a znalostí o provozních podmínkách valivých ložisek v zemědělských strojích,“ říká Gregory Paczek, manažer pro výrobky určené pro zemědělství v NSK. „Návštěvníci veletrhu Agritechnica zjistí, že naše dosavadní zkušenosti s podporou OEM při vývoji nových a udržitelných řešení určených pro zemědělské stroje jsou bezkonkurenční.“

1) FarmDroid FD20, ekologický a CO2-neutrální secí a plecí robot bude vystaven na stánku NSK na veletrhu Agitechnica. Foto: FarmDroid


Veletrh Agritechnica 2023: robustní ložiska NSK pro zemědělské stroje šetrné k půdě

2) FarmDroid FD20 používá přesná kuličková ložiska NSK řady 6004 s těsněním DDU na obou stranách, aby se zabránilo vnikání kontaminace v drsných provozních podmínkách. Foto: FarmDroid


Veletrh Agritechnica 2023: robustní ložiska NSK pro zemědělské stroje šetrné k půdě

3) Náboje Agri Disc Hub od NSK obsahují kuličková ložiska s kosoúhlým stykem schopná přenášet velké axiální síly a klopné momenty, mají účinné těsnění a přírubové připojení pro přímou montáž na stroj
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP