www.modernitovarna.com
EPLAN

EPLAN Data Portal: více než sto výrobců

Nový průvodce – wizard – výrazně usnadňuje integraci produktových dat do systému EPLAN Data Portal. To je výhodné pro výrobce produktů i uživatele portálu. Na veletrhu SPS IPC Drives, který se bude konat 24. až 26. 11. v Norimberku, už bude portál obsahovat údaje od více než stovky výrobců. Díky kompletním datům s údaji o zařízeních může více než 90 000 uživatelů portálu po celém světě zjednodušit a zrychlit své konstrukční práce. Potřebná makra, technická data komponent a 3D modely pro konstrukci virtuálních rozváděčů mohou být snadno integrovány do systémů CAE.

EPLAN Data Portal: více než sto výrobců

Technická data – jako v tomto případě od firem Janitza nebo Noark – mohou být snadno integrována do projektů Eplan

EPLAN Data Portal: více než sto výrobců

Se začátkem veletrhu SPS IPC Drives překoná EPLAN Data Portal pozoruhodný rekord. V portálu budou integrována data od více než sta výrobců, působících na evropském, asijském i americkém trhu. V polovině října to bylo už 99 výrobců s více než půl milionem kvalifikovaných zařízení a produktových dat uvedených v portálu – předpokládá se, že na začátku veletrhu už to bude okolo 110 výrobců. Zajímavý je také údaj o počtu nových členů: jen v roce 2015 získal EPLAN Data Portal třicet nových výrobců. Jedním z faktorů, které přispěly k tomuto výjimečnému úspěchu, je nový průvodce, wizard, určený pro výrobce, kteří chtějí svá produktová data začlenit do portálu. S využitím tabulkového procesoru Excel mohou být data poskytnutá výrobci začleněna do portálu ještě jednodušeji – pouhým stisknutím tlačítka. Výrobci k tomu nepotřebují žádné speciální znalosti a zkušenosti – systém sám rozezná v uvedeném umístění komerční a grafická data a všechna je intuitivně setřídí. Jednoduchost nového postupu integrace už si vyzkoušelo více než deset výrobců svorek, kabelů, konektorů a senzorů.

 

Konfigurátor pro dalších 1,2 milionu položek produktových dat

Ovšem u více než půl milionu integrovaných datových souborů od jednotlivých výrobců to nekončí: pro uživatele měřicích přístrojů je k dispozici ještě dalších 1,2 milionu variant výrobkových dat, která mohou být konfigurována podle libovolné specifikace. Firma Endress+Hauser, výrobce měřicí techniky, integrovala prostřednictvím webové služby přímo do rozhraní EPLAN Data Portal svůj již existující webový konfigurátor přístrojů. Prostřednictvím nástroje EPLAN Engineering Configuration (EEC), který pracuje online na pozadí, v kombinaci se systémem EPLAN Data Portal je možné online konfigurovat ohromné množství potenciálních variant zařízení.

 

Globální expanze

K novým výrobcům z oblasti měřicí techniky náleží Janitza se svými digitálními panelovými měřicími přístroji a Flowserve, americký výrobce měřicí techniky. K dalším novým výrobcům z USA patří Mencom, Priority Wire & Cable a Comtran Cable – všichni jsou úspěšnými výrobci kabelů; dále výrobce kabelů a konektorů Molex nebo Hubbell, výrobce konektorů také z USA. EPLAN Data Portal se tak stal mezinárodním zdrojem produktových dat. Nejvýznamnějším novým výrobcem z Číny je firma Chint – jeden z největších asijských výrobců automatizační techniky. V portálu jsou dostupná také data s údaji o kabelech a jističích firmy Noark, která je součástí koncernu Chint. Na asijském a pacifickém trhu jsou známé firmy Liaoning Create Cable z Číny, výrobce kabelů, a Ningbo GOOSVN Electronic, výrobce konektorů. Je nutné zmínit, že se přidávají i noví evropští výrobci – např. ILME, italský výrobce konektorů, KEBA, rakouský výrobce automatizační techniky, nebo Roxtec, švédský výrobce dílů pro kryty a kabelových průchodek. Firma Kabelschlepp přidala do portálu vlečné energetické řetězy a dopravníkovou techniku, Hirschmann ethernetové switche a portál doplnili svými daty také další výrobci, např. Citel, HBM, Klemsan, Lumberg, Promet a Sensopart.

EPLAN Data Portal: více než sto výrobců

Configurator_selection_in EDP: 1,2 milionu položek produktových dat může být konfigurováno prostřednictvím konfigurátoru Endress+Hauser, integrovaného v systému EPLAN Data Portal. 

Shrnutí:

Výhodou pro uživatele jsou vysoce kvalitní data s údaji o produktech a zařízeních z široké nabídky mezinárodních výrobců, začleněná do flexibilní platformy. Data mohou být integrována do projektu 1:1 a zaručují uživatelům rychlé a efektivní konstrukční práce, využívající aktuální data od výrobců. Velká rozmanitost zařízení poskytuje inženýrům maximální svobodu výběru při konstruování.

SPS IPC Drives

Hala 6, stánek 210

Zdroj: Eplan Software & Service

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP