www.modernitovarna.com
Scott Safety - 3M

SUPERHRDINOVÉ SCOTT SAFETY DEFINOVALI NA A+A 2015, JAKÁ BUDE BEZPEČNOST V BUDOUCNOSTI

Společnost Scott Safety svou účastí na A+A 2015 pod heslem „jaká bude bezpečnost v budoucnosti“ nezklamala. Ve stánku, který byl větší a lepší než kdy dříve, předvedla nejnovější techniku, koncepty a futuristické vize v oblasti detekce plynů a dýchacích přístrojů. Svou premiéru zde měli také superhrdinové Scott Safety. Tyto figuríny udělaly na návštěvníky velký dojem a vyjádřily nejen to, jak jsou pro firmu Scott Safety důležití koncoví uživatelé a jaké špičkové produkty dodává, ale také to, jaký má firma tvořivý duch.

SUPERHRDINOVÉ SCOTT SAFETY DEFINOVALI NA  A+A 2015, JAKÁ BUDE BEZPEČNOST V BUDOUCNOSTI
Akce, která přitáhla více než 63 000 odborníků z celého světa, byla příležitostí pro uvedení nejnovějších přírůstků do sortimentu Scott Safety, např. napájených filtroventilačních respirátorů (PAPR – Powered Air Purifying Respirator) Proflow 2 SC 160. S průtokem do 160 l/min a širokým sortimentem ochranných masek a příslušenství dokazuje Proflow 2 SC 160, že je díky optimálnímu komfortu a usnadnění dýchání vhodný pro nejrůznější průmyslová prostředí.

Na výstavě byla také prezentována nová generace ochranných dýchacích pomůcek, včetně filtroventilačního respirátoru Proflow 3EX PAPR určeného pro pracovníky v těžkém průmyslu. Proflow 3EX kombinuje filtr účinný proti plynům třídy AX s výhodami nepřetržitého napájeného proudu vzduchu a umožňuje tak použít napájený filtroventilační respirátor i pracovníkům v prostředí s možným výskytem škodlivin třídy AX, kteří byli dřív omezeni na podtlakové obličejové masky.

Panel „hlava a smysly“ dokazoval šíři nabídky firmy v oboru osobních ochranných pomůcek. Nové kšiltovky s výztuhou FirstBase 3 Bumpcap dokládají snahu firmy Scott Safety o trvalé zlepšování produktů na základě zpětné vazby poskytované zákazníky. Struktura výztuže nové kšiltovky FirstBase 3 HC24 Classic zvyšuje komfort uživatelů snížením vlhkosti, zlepšením větrání a rozšířením nabídky velikostí. Využívá nové materiály a má ergonomičtější tvar.

Za zmínku stojí také nová sada samolepek HXRK pro ochranné helmy Style 300 a Style 600. Tyto samolepky mohou být aplikovány na helmy označené i neoznačené logem a dodávají se v široké škále barev, které umožňují snadno identifikovat, jakou roli má pracovník, který ji nosí. Samolepky tak šetří značné náklady na ochranné helmy různých barev.

Vůli společnosti být předním inovátorem v oboru vybavení pro průmyslovou výrobu vyjadřovala uzavřená část expozice s názvem „What’s Next in Safety“, vyhrazená pouze pro pozvané hosty, která umožnila předním odborníkům z průmyslu a dalším klíčovým osobám nahlédnout do budoucnosti bezpečnostní techniky, navázat spolupráci s firmou Scott Safety a sdílet s ní nejnovější poznatky z oboru. Pozvaní se mohli seznámit s inovacemi firmy Scott Safety, z nichž mnohé jsou teprve ve stadiu prototypu a odrážejí to, jak se mění pohled podnikatelské sféry na budoucnost bezpečnostní techniky v tomto oboru.    

Na letošním A+A představila Scott Safety také nově rozšířenou nabídku přenosných detektorů plynů, doplněnou o produkty GMI a Oldham-Winter. Detektory řady PS200 a PS500 od GMI jsou určené k současné detekci čtyř až pěti plynů; mají pronikavou zvukovou i vizuální signalizaci a uživatelem nastavitelné funkce. Poskytují jedinečnou ochranu v nebezpečném a současně hlučném prostředí.
Ve stánku bylo možné vidět také přenosný bezdrátový vícesložkový detektor plynů BM25 od firmy Oldham, který vyplňuje volné místo mezi přenosnými a stabilními detektory Scott Safety: má totiž výhody stabilních detektorů určených pro sledování prostředí, ale přitom je to přenosné zařízení v odolném pouzdru a s uživatelsky přívětivým ovládáním.

Pro návštěvníky, kteří se zajímali o nejnovější stabilní detektory plynů, vystavila společnost Scott Safety populární systémy od firmy Oldham-Winter, včetně analogového a digitálního řídicího systému MX 42 a detektoru TBGW_EX. Vystaveny byly také detektor toxických a hořlavých plynů OCLCT100 a trojpásmový IR detektor plamene Tyco FV411F, stejně jako populární systém pro detekci plynů Site Sentinel CXT Controller SmartWireless®, který má rozhraní pro připojení do komunikační sítě a zobrazovač stavu všech zařízení v síti v reálném čase.

Kromě nabídky Scott Safety byla představena také nejnovější generace stabilních detektorů plynů Meridian Universal. Vzhledem k tomu, že plný sortiment jejich senzorů toxických a hořlavých plynů má certifikaci ATEX a modulární konstrukci plug and play, je Meridian systémem pro detekci plynů, který odpovídá současným i budoucím požadavkům.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP