www.modernitovarna.com
Siemens News

Novinky v Siemens Industrial Edge: nová cloudová služba, více zařízení a integrace low-code

Ekosystém Siemens Industrial Edge byl rozšířen o nový hardware a software. Portál Industrial Edge Management nově v nabídce jako cloudová služba.

Novinky v Siemens Industrial Edge: nová cloudová služba, více zařízení a integrace low-code

Průmyslové podniky stále více ve výrobě využívají edge computing. Mohou tak získat a zpracovávat data v místě jejich vzniku, tj. přímo na úrovni výrobního provozu. Technologický koncern Siemens na letošním veletrhu SPS v Norimberku představil novinky v oblasti produktů a služeb určené pro Industrial Edge na všech úrovních. Díky nim mohou uživatelé ještě lépe propojit své informační (IT) a provozní (OT) technologie. Industrial Edge je rovněž součástí otevřené a flexibilní obchodní platformy Siemens Xcelerator.

Industrial Edge Management nově jako cloudová služba
Softwarový portál Industrial Edge Management (IEM) je určen pro správu hardwarových a softwarových IoT řešení v továrně. Umožňuje centrální správu a řízení všech zařízení, aplikací a uživatelů integrovaných v rámci Siemens Industrial Edge.

Siemens tento softwarový systém nově nabízí jako cloudovou službu (Software-as-a-Service, SaaS): IEM Cloud je k dispozici jako kompletní služba, která zahrnuje nejen infrastrukturu, ale i nastavení systému. Požadavky na operační systém a náklady na konfiguraci jsou minimální. Zařízení pracující v Industrial Edge mohou být začleněna přímo do tohoto řešení. Službu IEM Cloud lze využít

k řízení automatizačního softwaru a hardwaru nejen od společnosti Siemens, ale i od jiných poskytovatelů. „IEM Cloud našim zákazníkům maximálně zjednodušuje využívání Industrial Edge computingu – mohou IEM Cloud využívat sami i bez potřebných IT zdrojů pro edge computing,“ uvedl Tomáš Froněk, vedoucí oddělení průmyslové automatizace a řízení partnerské sítě Siemens Česká republika.

Nová zařízení pro ekosystém Industrial Edge
Kromě softwaru je ekosystém Siemens Industrial Edge nově rozšířen o další hardwarová řešení: průmyslové PC Simatic (s procesorem x86) a IoT zařízení pro Industrial Edge z řady Scalance a Simatic s procesory ARM. Prvním výrobcem, který v ekosystému Siemens nabízí edge zařízení založené na této architektuře procesorů (u-control M4000), je společnost Weidmüller. Zařízení s ARM procesorem jsou určena především pro případy, které nejsou tak náročné na datový tok: například při vzdáleném přístupu a v oblasti konektivity (brány). Uživatelům je nyní k dispozici nový software Siemens Industrial Edge Own Device, který promění jejich stávající průmyslové počítače s procesorem x86 od jiných výrobců v plně funkční Industrial Edge přístroje a umožní jejich centrální řízení a integraci aktuálně používaného hardwaru do prostředí internetu věcí (IoT). „Naše rozšířená řada zařízení dále otevírá celý ekosystém Industrial Edge mnohem více uživatelům,“ dodal Tomáš Froněk.

Novinka: Low-code programování pro Industrial Edge
V rámci low-code vývojářského prostředí Mendix mohou uživatelé vyvíjet aplikace pro úroveň výrobního provozu bez nutnosti znalostí kódování. Specialisté na automatizaci mají k dispozici nový Industrial Edge plugin pro vývoj specifických aplikací v prostředí Mendix Studio Pro a mohou je instalovat bez jakýchkoli problémů na vhodných zařízeních v provozu. Tomáš Froněk vysvětluje: „Vývoj aplikací pro edge computing v oblasti průmyslu nebyl díky Mendix on Edge nikdy jednodušší. Tvorba prototypů je až desetkrát rychlejší a vyžaduje až o 70 procent méně programovacích zdrojů než u běžných metod. Mendix on Edge posouvá integraci informačních a provozních technologií v průmyslu na zcela novou úroveň.“

www.siemens.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP