www.modernitovarna.com
ABB News

Společnosti Samsung C&T a ABB uzavřely dohodu s cílem dále rozšiřovat možnosti inteligentních budov

Systém správy nemovitostí společnosti Samsung C&T se propojí s prvky domovní automatizace ABB s cílem rozšířit inteligentní konektivitu jak v rámci celých komplexů, tak jednotlivých domů či bytů.

Společnosti Samsung C&T a ABB uzavřely dohodu s cílem dále rozšiřovat možnosti inteligentních budov

ABB Smart Buildings a Samsung C&T Corporation Engineering & Construction Group („Samsung C&T") uzavřely novou globální dohodu o společném poskytování integrovaných komplexních řešení automatizace budov, spolehlivé distribuce energie a řízení spotřeby energie. Cílem spolupráce je zlepšit obyvatelnost a energetickou účinnost velkých obytných, komerčních a vícepodlažních obytných budov. Navazuje tak na samostatnou globální dohodu podepsanou se společností Samsung Electronics v dubnu 2022, jejímž cílem je rozvíjet holistické technologie inteligentních obytných budov prostřednictvím integrace prvků ABB-free@home® a systému Samsung SmartThings.

Dohoda je výrazem záměru obou společností integrovat svá řešení, jako je platforma Homeniq pro inteligentní domy společnosti Samsung C&T, systém ABB-free@home® a ABB i-bus® KNX, do jediného nástroje pro správu nemovitostí, a významně tak rozšířit spektrum služeb pro domy a budovy. Možnost volit mezi aplikacemi Homeniq, ABB-free@home® a nástěnnými panely ABB umožní obyvatelům budov ovládat všechna zařízení chytré domácnosti Samsung C&T a ABB z jediného uživatelského rozhraní. Partnerská spolupráce, jejímž záměrem je uspokojit rostoucí poptávku zákazníků po integrovaných, snadno použitelných a flexibilních produktech a řešeních, je dalším milníkem na cestě k lepšímu řízení spotřeby energie, nižším nákladům na energie a vyšší kvalitě života.

Očekává se, že možnost spravovat a monitorovat všechny systémy energetické sítě v nemovitostech sníží také poplatky za připojení tím, že dojde k omezení spotřeby během energetických špiček a ke zrychlení návratnosti investic do fotovoltaických zařízení (FVE).

Lucy Han, vedoucí globální produktové skupiny Building & Home Automation Solutions v divizi inteligentních budov společnosti ABB Elektrotechnika, k novému partnerství uvedla: „Tato vzrušující nová dohoda se společností Samsung C&T je dalším důležitým krokem vpřed při rozšiřování našeho portfolia snadno integrovatelných komplexních technologií a služeb pro chytré budovy a odráží náš trvalý závazek spolupracovat s partnery na řešení globálních problémů v oblasti energetické účinnosti.

Náš závazek podporovat otevřené technologie a standardy průmyslové interoperability je trvalý a dnešní oznámení přesouvá naše portfolio výrobků, řešení a služeb pro komerční a velké rezidenční projekty na úroveň správy nemovitostí.“

Hyejung Helen Cho, vedoucí oddělení Life Solution ve společnosti Samsung C&T, dodává: „Rovněž stavební společnosti, developeři a provozovatelé nemovitostí budou moci těžit z výhod, kterou jim přinese kombinovaná a na jednom místě dostupná nabídka zařízení Samsung C&T a ovládacích prvků ABB Smart Home. Rozsah platformy Samsung C&T ukazuje, že vývojáři mají neustálé možnosti dalšího zvyšování technologické úrovně." Budovy jsou odpovědné za 40 % spotřeby energie a za 30 % celosvětových emisí skleníkových plynů (GHG). Rychlý rozvoj technologií nicméně slibuje, že tyto hodnoty výrazně sníží. Nová dohoda se společností Samsung C&T povede k dalším společným inovačním iniciativám, přičemž hlavním tématem bude partnerská spolupráce na vývoji vylepšené platformy pro správu nemovitostí. Po počátečním ověření konceptu vyvinutého na začátku tohoto roku v Koreji budou následovat další pilotní projekty v Evropě, Asii a na Středním východě, které se v současné době vybírají.

www.new.abb.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP