www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Převratná novinka pro procesní průmysl: Ethernet-APL

Slib splněn: jeden kabel pro přenos dat a napájení.

Převratná novinka pro procesní průmysl: Ethernet-APL


Klíčová technologie Ethernet-APL splňuje všechny sliby a přináší digitalizaci do každého koutu výrobního závodu: umožňuje rychlý a efektivní přenos velkého množství dat bez bariér a spolehlivě pracuje i v prostředí s nebezpečím výbuchu.

Při rychlosti 10 Mb/s je přenos obrovského množství dat na dlouhé vzdálenosti nejméně 300krát rychlejší než u současných komunikačních sítí, jako jsou HART nebo běžné provozní sběrnice. Uživatelé tak mohou přistupovat k informacím z provozních zařízení a zajistit jejich konfiguraci a diagnostiku.

Ethernet-APL Rail Field Switch – nejnovější inovace z nabídky FieldConnex – umožňuje sbírat data z provozu několika aplikacím současně. Diagnostika samotné fyzické vrstvy umožňuje detekovat a eliminovat plíživé zhoršení kvality komunikace a chyby v instalaci. Jednoduše řečeno, bezproblémový pohled na technologii prostřednictvím Ethernet APL pomáhá udržet kvalitu výroby a dostupnost zařízení na vysoké úrovni. Switch umožňuje při přenosech s optickými vlákny měřit parametry fyzické vrstvy.

Speciálně vyvinuté moduly SFP připojují switch k síti pomocí jednovidových i multividových optických kabelů. Podporovány jsou délky kabelů až 30 km. Kabely jsou certifikovány jako příslušenství pro switch a mohou být instalovány v zóně 2/Div. 2.


Převratná novinka pro procesní průmysl: Ethernet-APL
Switch Ethernet-APL a Profibus PA do provozních podmínek – datové centrum pro provozní úroveň výroby v procesním průmyslu

Na veletrhu ACHEMA 2024 představí společnost Pepperl+Fuchs nejnovější produkty infrastruktury pro všechny typy signálů, od jiskrově bezpečných bariér a vzdálených vstupů/výstupů až po produkty pro provozní sběrnice a Ethernet APL.

Tým společnosti bude doprovázet projektanty a koncové uživatele na cestě k aplikacím IIoT. Ve Frankfurtu bude také uvedeno nové diskusní fórum: „Ethernet-APL Expert Talk“ umožní různým výrobcům a uživatelům vyslovit svůj názor na Ethernet-APL. Odborníci zde budou informovat o svých zkušenostech s výzvami, řešeními, výhodami a příležitostmi spojenými s tímto standardem.

www.pepperl-fuchs.com

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP