www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Smart-Ex® 03 – chytrý telefon 5G digitalizuje komunikaci ve španělských energetických parcích

Cepsa, jedna z největších španělských integrovaných energetických společností, provozuje dva energetické parky na jihu Španělska.

Smart-Ex® 03 – chytrý telefon 5G digitalizuje komunikaci ve španělských energetických parcích
Společnost Pepperl+Fuchs představuje Smart-Ex® 03, svůj první jiskrově bezpečný chytrý telefon s podporou 5G a Wi-Fi 6. Pro flexibilní použití ve veřejných a soukromých sítích tak mají firmy a mobilní pracovníci nyní k dispozici chytrý telefon, který umožňuje a optimalizuje všechny scénáře digitalizace, a to i v drsných prostředích.

Společnost Cepsa se již léta spoléhá na odborné znalosti společnosti Pepperl+Fuchs a její dceřiné značky ECOM Instruments. Pro komunikaci mezi mobilními pracovníky je v současné době používáno více než 1 100 chytrých telefonů Smart-Ex® 02. Kromě toho společnost používá více než 300 tabletů Tab-Ex® 03, které zaměstnanci používají k dokumentování úkolů údržby, vytváření a vyplňování kontrolních seznamů nebo k videokonferencím. Společnost tak podniká důležitý krok směrem k digitalizaci.


Smart-Ex® 03 – chytrý telefon 5G digitalizuje komunikaci ve španělských energetických parcích
Šestipalcový chytrý telefon Smart-Ex® 03 je nástroj pro inovativní monitorování stavu zařízení.

Implemenatce sítě 5G má pro španělskou energetickou společnost několik výhod. Společnost využívá ve svých energetických parcích dvě privátní mobilní sítě.

V nich firma Cepsa zkouší různé scénáře využití, což z ní činí průkopníka využití sítí 5G v energetickém sektoru.


Smart-Ex® 03 – chytrý telefon 5G digitalizuje komunikaci ve španělských energetických parcích
Smart-Ex® 03 je jediný jiskrově bezpečný chytrý telefon na trhu, u něhož je možné pro odemčení nebo autentizaci pro přístup do aplikací používat otisk prstu.

Rychlé, zabezpečené a s prioritami: výhody kampusových sítí
Standard mobilní komunikace 5G nabízí průmyslu rozhodující výhodu v podobě tzv. kampusových sítí. Tyto privátní sítě 5G jsou společnostem k dispozici ve spolupráci s vybraným operátorem sítě nebo jsou vytvořené zcela nezávisle. V důsledku toho jsou tyto sítě chráněny před neoprávněným přístupem zvenčí a zároveň zaručují dostupnost celé šířky pásma.

Sítě 5G také umožňují využití mechanismu zvaného network slicing. Dostupná šířka pásma sítě je rozdělena na různé kanály, tzv. subsítě, kterým mohou být přiřazovány priority. Společnost například definuje subsíť pro kritickou komunikaci a zajišťuje, že tato subsíť má vždy zaručenou šířku pásma, kterou může využít i v případě nouze.

Další výhodou sítí 5G je extrémně malá latence, což zefektivňuje aplikace push-to-talk. Push-to-Talk over Cellular (PoC) je v rámci firmy Cepsa důležitou součástí komunikace a s telefony Smart-Ex® 03 od společnosti Pepperl+Fuchs je k dispozici se silným zabezpečením a v nepřerušitelném provozu. Na rozdíl od analogových radiokomunikačních prostředků je připojení realizováno přes mobilní síť. Díky síti 5G je komunikace ještě efektivnější, rychlejší a bez prodlení.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP