www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Roční analýza ukazuje stabilní růst na trhu průmyslových sítí – podíl jednotlivých průmyslových sítí na trhu v roce 2024 podle firmy HMS Networks

Nejnovější studie ukazuje, že trh průmyslových sítí nadále roste, s předpokládaným 7% růstem v roce 2024.

  www.hms-networks.com
Roční analýza ukazuje stabilní růst na trhu průmyslových sítí – podíl jednotlivých průmyslových sítí na trhu v roce 2024 podle firmy HMS Networks
Podíl na trhu v roce 2024 podle HMS Networks – provozní sběrnice, průmyslový Ethernet, bezdrátové sítě.

Dominantním hráčem zůstává průmyslový Ethernet, který představuje 71 % všech nově instalovaných uzlů (oproti 68 % v loňském roce). Mezitím se podíl provozních sběrnic snížil na 22 % (z 24 %) a bezdrátové sítě zaznamenaly mírný pokles z 8 % na 7 %. Mezi hlavními protokoly je PROFINET s 23 % nově instalovaných uzlů, následuje těsně EtherNet/IP s 21 % a EtherCAT s 16 %.

Každý rok HMS Networks představuje svou analýzu trhu průmyslových sítí, která se soustředí na nově instalované komunikační nódy v průmyslové automatizaci po celém světě. Jako nezávislý dodavatel řešení pro průmyslovou informační a komunikační techniku (ICT, Information and Communication Technology) má HMS dobrý přehled o trhu s průmyslovými sítěmi. Studie za rok 2024 zahrnuje předpokládaný podíl a změnu podílu provozních sběrnic, průmyslového Ethernetu a bezdrátových sítí.

Ve studii z roku 2024 dospěla společnost HMS k závěru, že trh průmyslových sítí nadále roste, přičemž celkový růst trhu v roce 2024 by měl být +7 %, což potvrzuje pokračující význam připojení k síti v továrnách.

Průmyslový Ethernet vykazuje stabilní růst
Podíl průmyslového Ethernetu na trhu se zvýšil o 12 % a pokračuje v růstu. Podíl průmyslového Ethernetu na počtu nově instalovaných nódů na celosvětovém trhu v průmyslové automatizaci nyní činí 71 % (loni to bylo 68 %). Nejrozšířenějším protokolem je PROFINET s tržním podílem 23 %, který předstihl EtherNet/IP, jehož podíl je 21 % nových uzlů. Popularita protokolu EtherCAT zůstává silná a je nyní bezpečně na třetím místě s 16% podílem na trhu.

Očekává se pokles podílu provozních sběrnic
Tradiční instalace sériových provozních sběrnic nadále ztrácejí svou dynamiku. Zatímco instalace provozních sběrnic stále tvoří významnou část nových uzlů, očekává se, že roční růst v roce 2024 klesne o 2 %. Žebříček provozních sběrnic vede PROFIBUS se 7% podílem na trhu, následovaný rovnoměrně dalšími provozními sběrnicemi.

Provozní sběrnice dohromady mají v letošním roce 22% podíl na trhu. Navzdory poklesu podílu nových uzlů provozních sběrnic se mnoho zařízení, strojů a linek bude i nadále spoléhat na tyto dobře fungující a léty osvědčené sběrnicové systémy.

Bezdrátové sítě si udržují stabilní podíl

Bezdrátové sítě zaznamenaly v posledních letech stálý růst, i když tempo růstu se nyní mírně snížilo. Bezdrátová sítě stále mají 7% podíl na trhu. Trh nadále zavádí nové produkty s rozhraním pro průmyslové bezdrátové sítě a přijetí bezdrátových komunikačních sítí v průmyslové automatizaci je na vzestupu. Typické případy použití zahrnují náhrady kabelů, bezdrátový přístup k řídicím systémům strojů a připojení k mobilním průmyslovým zařízením.

Průmyslové sítě jsou klíčem k produktivitě a udržitelnosti ve výrobě
„Konektivita již je v průmyslové automatizaci standardem, přičemž v čele je průmyslový Ethernet. Při pohledu do budoucna však očekáváme dynamické změny s nově vznikajícími trendy a technologiemi. Zatímco v současné době průmyslový Ethernet dominuje, budeme svědky vzrušujících změn a inovací, které budou utvářet budoucnost průmyslových sítí.“ Magnus Jansson, ředitel produktového marketingu společnosti HMS Networks, obchodní jednotky Anybus.


Roční analýza ukazuje stabilní růst na trhu průmyslových sítí – podíl jednotlivých průmyslových sítí na trhu v roce 2024 podle firmy HMS Networks


Zdroj:
Studie zahrnuje odhady společnosti HMS pro rok 2024 založené na počtech nově instalovaných nódů v oblasti průmyslové automatizace. Nód je definován jako stroj nebo zařízení připojené do průmyslové komunikační sítě. Prezentované údaje představují konsolidovaný pohled společnosti HMS, berou v úvahu naše vlastní statistiky prodeje, údaje získané od našich kolegů v průmyslu a celkové vnímání trhu.

www.hms-networks.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP