www.modernitovarna.com
Pilz News

Bezpečný a modulární systém řízení na železnici PSSrail společnosti Pilz otevírá cesty digitalizaci a tím i zvýšení kvality a produktivity železniční dopravy

Kombinace těchto funkcí určuje inovativní charakter PSSrail: Systém je sjednocením všech funkcí, které mohou plnit současné i budoucí úlohy řízení železnice.

  www.pilz.com
Bezpečný a modulární systém řízení na železnici PSSrail společnosti Pilz otevírá cesty digitalizaci a tím i zvýšení kvality a produktivity železniční dopravy

Bezpečný systém řízení na železnici PSSrail má modulární strukturu. Je tvořen vlastním řídicím systémem v souladu se SIL 4 a dále pak rozmanitými hardwarovými moduly – například modulem CAN – pro jednoduchou integraci dosud používaných systémů. PSSrail je současně vybaven softwarem pro programování nebo konfiguraci uživatelských programů. V knihovně programů jsou uloženy funkční bloky s certifikací pro použití na železnici, které lze snadno a rychle implementovat. Díky modulárnímu principu si uživatelé mohou řešení upravit podle vlastních potřeb.

Hospodárnost díky standardizaci a otevřenosti
PSSrail maximálně využívá standardizaci a je velmi otevřený. Řídicí systém je kompatibilní s nejnovějším standardem EULYNX a otevírá proto volnou cestu projektům digitalizace. Systém řízení pro železnici vyvinula společnost Pilz jako produkt COTS (Commercial Off The Shelf). Uživatelé dostávají do rukou kompletně připravený produkt, který minimalizuje potřebu řízení stárnutí produktu.

Průkopník digitální železnice
Poskytovatelé systémů a integrátoři mohou PSSrail s úspěchem využívat pro nejrůznější aplikace v oblasti signalizační techniky – například pro výhybky ovládané elektricky na místě nebo železniční přechody – ale i pro digitální stavědla. PSSrail se uplatní například jako platforma pro Object Controller, která umožní digitálně, tedy spolehlivě a hospodárně, ovládat různé komponenty podél kolejí.

PSSrail představuje řešení řídicího systému, které umožňuje digitalizaci za běžného provozu například přechod na standard EULYNX. Provozovatelé tak mohou postupně modernizovat zastaralá stavědla s reléovým ovládáním a zvyšovat tím spolehlivost a výkonnost železniční dopravy. Díky standardizaci a otevřenosti je doba přechodu krátká, a to přináší značnou úsporu nákladů.

„Bezpečný a modulární systém řízení na železnici PSSrail nastavuje nová měřítka pro digitalizaci železniční infrastruktury“, vysvětluje Sebastian Lüke, Head of Business Unit Rail společnosti Pilz. „PSSrail nabízí poskytovatelům systémů a integrátorům nástroj, který mohou použít pro nezbytnou digitalizaci železnice tak, aby proces byl hospodárný a flexibilní.“

www.pilz.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP