www.modernitovarna.com
EATON News

Eaton se připojuje k výzkumnému a vývojovému evropskému projektu Shift2DC s cílem odhalit výhody stejnosměrného napájení

Společnost Eaton bude spolupracovat s 21 předními a 6 přidruženými partnery na Shift2DC, ambiciózním výzkumném a vývojovém projektu v rámci iniciativy Horizon Europe.

  www.eaton.com
Eaton se připojuje k výzkumnému a vývojovému evropskému projektu Shift2DC s cílem odhalit výhody stejnosměrného napájení

Partneři umožní snadnější zavádění účinnějších a spolehlivějších stejnosměrných napájecích systémů v datových centrech, přístavech, budovách a průmyslu, zároveň budou provádět hloubkové simulace a reálné testy, aby se ujistili, že řešení jsou proveditelná, nákladově efektivní a udržitelná.

Společnost Eaton, která se zabývá inteligentním řízením energie, oznámila svou účast ve výzkumném a inovačním projektu Shift2DC programu Horizon Europe. Tento ambiciózní program EU je aktuálně v 6. měsíci, bude trvat 42 měsíců a jeho cílem je revoluční návrh, implementace a výhody stejnosměrných (DC) řešení, která umožní inteligentnější, efektivnější a ekologičtější energetickou infrastrukturu.

Konsorcium Shift2DC bude vyvíjet, testovat a ověřovat nová řešení stejnosměrného proudu, která podporují přechod na udržitelnější energetiku, a hodnotit jejich reálnou proveditelnost, dopad na životní cyklus a nákladovou efektivitu. Aby se umožnila snadnější integrace stejnosměrných řešení v různých odvětvích, včetně datových center, průmyslových sítí, obytné a přístavní infrastruktury, vytvoří konsorcium agnostické návrhové nástroje, prototypová zařízení a sofistikované systémy řízení energie přizpůsobené pro stejnosměrné aplikace středního a nízkého napětí.

Konsorcium Shift2DC, které koordinuje portugalský výzkumný a vývojový institut INESC ID, sdružuje 33 akademických a průmyslových partnerů ze 13 evropských zemí. Patří mezi ně EDF, CIRCE a RWTH Aachen University, stejně jako dvě hlavní nadace EU pro stejnosměrný proud (Current OS a ODCA), nezávislé laboratoře a mnoho předních inovátorů v oblasti elektrotechniky a řízení spotřeby.

Účast společnosti Eaton na projektu Shift2DC řídí týmy výzkumných laboratoří Eaton Research Labs v Bonnu a Praze, které budou úzce spolupracovat s divizí Power Management and Control Components společnosti. Eaton bude vyvíjet a testovat nízkonapěťové stejnosměrné technologie a řešení, předvádět jejich praktické aplikace a také zlepšovat kompatibilitu, účinnost a spolehlivost. Rozsah působení bude zahrnovat interoperabilní řídicí a ochranné systémy, pokročilé možnosti řízení poruch, špičkové izolační materiály a další.

V nadcházejících měsících bude konsorcium Shift2DC využívat kombinaci digitálních dvojčat, živých laboratoří a reálných testovacích míst k prozkoumání různých řešení DC a k identifikaci nejslibnějších technologií a obchodních modelů. Kromě toho projekt usnadní integraci technologií stejnosměrného proudu do stávajících energetických systémů vytvořením standardizovaného implementačního rámce a vývojem uživatelsky přívětivých nástrojů pro navrhování a plánování. Výsledky projektu nakonec podpoří také definici aktualizovaných regulačních norem, které mohou dále urychlit zavádění stejnosměrných řešení napájení.

www.eaton.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP