www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks kupuje společnost PEAK-System Technik a posiluje svou pozici v oblasti průmyslové informační a komunikační techniky (ICT)

Společnost HMS Networks AB (publ) („HMS“), globální dodavatel informační a komunikační techniky pro průmysl, dnes uzavřela závaznou dohodu se společností DOGAWIST-Investment GmbH o koupi 100% podílu ve společnosti PEAK-System Technik GmbH („PEAK-System“).

  www.hms-networks.com
HMS Networks kupuje společnost PEAK-System Technik a posiluje svou pozici v oblasti průmyslové informační a komunikační techniky (ICT)

V kanceláři PEAK-System v Darmstadtu po podpisu. Zleva: Alexander Gach, generální ředitel PEAK-System Technik, Ines Dohmannová, generální ředitelka PEAK Group, Staffan Dahlström, generální ředitel HMS Networks, a Uwe Wilhelm, generální ředitel PEAK Group a PEAK-System Technik.

Strategické zdůvodnění
Akvizice posílí pozici společnosti HMS v oblasti komunikačních řešení pro pokročilé technické nástroje, testování a řízení v automobilovém průmyslu, zdravotnictví a dopravě. Společnost HMS vidí několik synergií mezi obchodními jednotkami HMS Ixxat a PEAK-System, protože v rámci automobilových komunikačních sítí, jako jsou CAN, CAN FD, LIN, Flexray a Automotive Ethernet, existuje mnoho společných odborných znalostí, které jsou však zaměřeny na různé aplikace a cílové skupiny. Proto existují velmi dobré příležitosti pro křížový prodej, jak při vývoji produktů, tak při využití prodejních kanálů obou společností.

Akvizice posílí globální přítomnost společnosti HMS v oblasti komunikačních sítí v automobilovém průmyslu, zejména na německém trhu.

„Rozsáhlé portfolio produktů a odborné znalosti společnosti PEAK-System rozšiřují naši stávající nabídku produktů v oblasti komunikačních řešení pro pokročilé technické nástroje, testování a řízení v automobilovém průmyslu, zdravotnictví a dopravě. Vidíme také vynikající příležitosti pro křížový prodej, a to jak z geografického, tak z technického hlediska. Naše značky Ixxat a PEAK-System nabízejí jedinečné sady softwarových a hardwarových nástrojů a společně poskytnou našim zákazníkům více možností řešení jejich komunikačních výzev. Pro společnost HMS a naši značku Ixxat je to vzrušující krok a celý tým HMS s radostí vítá naše nové kolegy ze společnosti PEAK-System,“ říká Staffan Dahlström, generální ředitel společnosti HMS Networks.

PEAK-System přehledně
PEAK-System je zavedená německá společnost působící v oblasti průmyslové komunikace, která nabízí hardware i software pro komunikaci v automobilovém průmyslu i jiných oborech. Vývojem a výrobou inovativních a škálovatelných produktů s důrazem na síťové technologie používané v automobilovém průmyslu slouží společnost zákazníkům po celém světě již od svého založení v roce 1999.

Sídlo společnosti PEAK-System, včetně vývoje a výroby produktů, se nachází v německém Darmstadtu. Společnost má také francouzskou dceřinou společnost s kanceláří v Maxéville nedaleko Nancy ve Francii. PEAK-System má přibližně 50 zaměstnanců.

Prodej je dobře rozložen na klíčových trzích průmyslové komunikace, přičemž přibližně 50 % prodeje připadá na Evropu, 25 % na Asii a 25 % na USA.

www.hms-networks.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP