www.modernitovarna.com
Pilz News

Bezpečnostní malý řídicí systém PILZ PNOZmulti 2 s novými vstupně výstupními moduly PDP67

Oba nové moduly jsou vybaveny buď čtyřmi 5pólovými nebo dvěma 5pólovými a dvěma 8pólovými zásuvnými konektory M12, s jejichž pomocí se připojí přímo na strojní zařízení.

  www.pilz.com
Bezpečnostní malý řídicí systém PILZ PNOZmulti 2 s novými vstupně výstupními moduly PDP67

Nové vstupní/výstupní moduly s krytím IP67 umožňují rychlejší uvádění do provozu, protože v tomto případě odpadá náročné pokládání kabelů z periférie ke skříňovému rozvaděči. Pro uživatele to znamená úsporu nákladů při rozšiřování a uvádění do provozu. Výhodou je i snadná realizace vzhledem k modulární koncepci

Ochrana pro „standard“ i speciální aplikace
Oba nové moduly jsou odolné vůči nečistotám a vodě. Mohou být proto instalovány i ve velmi drsných podmínkách. Kromě toho jsou nové varianty se šroubením z nerezové oceli vhodné i pro použití v potravinářském průmyslu. Uživatelé si mohou potřebné moduly PDP67 sami vybrat v softwarovém nástroji PNOZmulti Configurator a nakonfigurovat si vlastní individuální bezpečnostní zapojení. Monitorovat lze např. nouzové zastavení, senzor ochranných bran, světelné závory, bezpečnostní zámky, ale třeba také ventily.

Jednoduché a rychlé rozšíření modulárních výrobních zařízení
Pomocí spojovacího modulu PNOZ m EF PDP-Link je možné na bezpečnostní konfigurovatelný malý řídicí systém PNOZmulti 2 připojit až čtyři vstupní/výstupní moduly. Jedním modulem PDP67 lze v poli bezpečně monitorovat a ovládat až 4 snímače a 4 aktuátory, celkem se tedy nabízí až 64 možností na jeden systém PNOZmulti 2. Uživatelé si tak mohou rozšiřovat své decentrální periférie podle potřeby. Nové moduly rovněž disponují čtyřmi bezpečnými polovodičovými výstupy. Ty slouží pro přímé připojení bezpečnostních prvků Oba moduly jsou se svými standardizovanými konektory M12 zárukou vysoké flexibility při propojování modulárních výrobních komponent vodiči. Jejich použití snižuje náklady při rozšiřování a uvádění modulárních výrobních zařízení do provozu

Flexibilní připojení pro decentrální periférie
Nový modul PDP67 F 8DI4DO 5/5 ION nabízí osm bezpečnostních vstupů a navíc čtyři bezpečnostní polovodičové výstupy, které lze nakonfigurovat jako standardní výstupy, výstupy testovacích pulsů nebo zdroj 24 VDC. Výsledkem je možnost ještě rozmanitějšího využití. Pomocí čtyř 5pólových konektorů M12 je možné přímo připojit například tlačítka nouzového zastavení PITestop, kódované senzory ochranných dveří PSENcode nebo bezpečnostní světelné závory PSENopt II od Pilz.

Druhý nový modul PDP67 F 10DI4DO 5/8 ION nabízí dva 5pólové a dva 8pólové (female) konektory M12. Oba 8pólové zásuvné konektory nyní poslouží pro přímé připojení bezpečnostních zámků PSENmlock, příp. PSENmlock mini Pilz. Systém zámků PSENmlock lze zapojit i sériově, s použitím pouze jednoho portu.

www.pilz.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP