www.modernitovarna.com
Steute

Bezkontaktní magnetický spínač na aktivním principu pro extrémní prostředí

Magnetický spínač do prostředí s nebezpečím výbuchu (Ex) odolává nízkým teplotám do -60 °C

Bezkontaktní magnetický spínač na aktivním principu pro extrémní prostředí
Zvláště v prostředí, kde se vyskytují teploty pod bodem mrazu, dávají mnozí uživatelé přednost bezkontaktním spínačům, protože na rozdíl od elektromechanických nehrozí jejich selhání vlivem námrazy.

Divize „Extreme“ společnosti steute vyvinula pro tuto – nepochybně vysoce specializovanou – oblast použití novou řadu Ex magnetických spínačů. Válcové spínače v pouzdru M20 odolávají mrazu do -60 °C a jsou testovány a schváleny podle ATEX a IECEx pro použití v prostorech s nebezpečím výbuchu plynů a par, zóny 1 a 2.
Proto jsou vhodné do prostředí, jako jsou těžební plošiny v Arktidě nebo lodě, např. ropné tankery, plující v arktických vodách – firma steute zaznamenává od svých zákazníků zvýšenou poptávku po snímačích právě do těchto mimořádně náročných prostředí.

Bezkontaktní aktivní princip snímání usnadňuje v extrémních podmínkách utěsnění a zakrytování spínače a zaručuje jeho odolnost: mechanická trvanlivost těchto spínačů je přes milión spínacích cyklů, zatímco elektrická 106 až 109 cyklů.

Materiál krytu – vysoce kvalitní Duroplast vyztužený skleněnými vlákny – zaručuje, že vysoký stupeň krytí magnetických spínačů, IP66 až IP69, bude zaručen i při teplotách pod bodem mrazu, a to i po testu mechanickým rázem s energií 7 J.

Vzhledem k těmto vlastnostem – zvláště velkému rozsahu pracovních teplot – jsou spínače nové řady vhodné pro sledování polohy klapek, ventilů, uzávěrů a jiných pohyblivých komponent např. v zařízení pro těžby ropy a plynu (na souši i na moři) nebo na lodích a v zařízení přístavů. Dalšími oblasti použití jsou manipulační systémy na ropných vrtech nebo sledování polohy výložníků jeřábů.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP