www.modernitovarna.com
Steute

Firma steute představí na veletrhu LogiMAT bezdrátový systém E-Kanban

Bezdrátová síť sWave.NET® je nyní ještě univerzálnější

Firma steute představí na veletrhu LogiMAT bezdrátový systém E-Kanban
Divize Wireless využije veletrh LogiMAT k představení nové generace své bezdrátové sítě sWave.NET®.
Základní princip, na němž je založena tato síť, zůstává beze změny: bezdrátové spínače různého druhu (koncové spínače, nožní spínače, povelová zařízení, magnetické snímače…) jsou připojeny prostřednictvím přístupových bodů k infrastruktuře informačního systému zákazníka – např. k systémům pro plánování a řízení výroby (PPC), systémům pro sběr výrobních dat (PDA) nebo k systémům skladového hospodářství (WMS).

Nové a výrazně kompaktnější přístupové body však nyní umožňují realizovat ještě všestrannější infrastrukturu. Aplikační server, který byl dříve nezbytný, už není třeba: bezdrátové signály procházející přístupových bodem jsou nyní posílány přímo na určenou IP adresu a zpracovány informačním systémem uživatele.

Na veletrhu LogiMAT představí firma steute systém E-Kanban, který může být využíván např. pro doplňování komponent do montážních stanic a který ke komunikaci využívá síť sWave.NET®.
Jakmile je kontejner odebrán z police systému Kanban, elektromechanické koncové spínače o tom odešlou zprávu. Obsazení polic může být alternativně sledováno také nově vyvinutými bezkontaktními optickými spínači. Operátor komunikuje se systémem nově vyvinutými bezdrátovými povelovými zařízeními vybavenými displejem.

Firma steute s technikou sWave-NET® realizovala optimalizovaný komunikační protokol pro sítě senzorů s extrémně malou spotřebou elektřiny. Díky metodě dynamické autokonfigurace je jednoduché síť konfigurovat i udržovat a navíc je velmi odolná proti poruchám.

Bezdrátové spínače a snímače s malou spotřebou komunikují s přístupovými body bez kabelového propojení prostřednictvím speciální směrovací procedury. Přístupový bod může být začleněn do globální IP sítě prostřednictvím webového portálu.

Další nové vlastnosti zařízení sWave.NET® druhé generace zahrnují možnost výběru ze tří různých přenosových frekvencí: 868, 915 a 922 MHz. Bezdrátové sítě jsou proto kompatibilní s normami v Evropě, Severní Americe, Austrálii a Japonsku, a mohou tak být používány v podstatě po celém světě.

Firma steute na veletrhu LogiMAT: hala 5, stánek 5F60

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP