www.modernitovarna.com
Southco

SOUTHCO POMÁHÁ POTLAČOVAT OBAVY PŘI ZABEZPEČENÍ HASIČSKÝCH VOZIDEL

Případová studie: Pickup Systems

SOUTHCO POMÁHÁ POTLAČOVAT OBAVY PŘI ZABEZPEČENÍ HASIČSKÝCH VOZIDEL
Když jedna z největších jednotek požární ochrany v Británii hledala řešení, jak omezit složitost systému uzamykání malých hasičských vozidel a současně zvýšit jejich zabezpečení, obrátila se na společnost Pickup Systems, která se specializuje na konstruování a výrobu speciálních vozidel, a na firmu Southco, která je přední světovou firmou v oblasti techniky pro řízení přístupu. Tak byl vytvořen elektromechanický zámek, který má ambice stát se určujícím ukazatelem trendů pro bezpečné uzavírání a uzamykání speciálních vozidel.

Když dostala firma Pickup Systems zadání přestavět a upravit vozidla hasičské záchranné jednotky, byla postavena před problém, jak zmodernizovat zamykací mechanismus roletových dveří, aby měl malé rozměry a mohl být integrován do systému centrálního zamykání vozidla. Dosavadní systém, používající odolné mechanické zámky, které jsou na dveřích viditelné zvenčí, se zákazníkovi zdál příliš komplikovaný z hlediska administrativy: navíc ke klíčům od vozidla je třeba mít pro různé rolety další různé klíče. Protože zámky byly viditelné zvenčí, představovaly také slabinu z hlediska zabezpečení dveří, neboť takové řešení lákalo útočníky.

Navíc tímto způsobem nebylo možné splnit klíčový požadavek zákazníka, totiž aby bylo možné uzamčení rolet kontrolovat z kabiny vozidla, a tím zajistit maximální bezpečnost vybavení vozidla a řidiči usnadnit ovládání. Hasičská vozidla potřebovala zámky, které budou lehčí a kompaktnější než předchozí a přitom odolné i v nepříznivých podmínkách v náročném prostředí, kde musí hasičská vozidla pracovat.

Na základě doporučení jednoho z dodavatelů kontaktovala firma Pickup Systems společnost Southco a požádala ji o pomoc s konstrukcí takového na míru vytvořeného uzavíracího systému pro roletové dveře. Pro splnění základních požadavků zákazníka, zlepšit zabezpečení vozidla a umožnit integraci se systémem centrálního zamykání, vybrala společnost Southco své otočné elektronické západky s uzamykáním řady R4-EM, které jsou navržené právě pro úlohy, kde jsou hlavními funkcemi produktu kontrola přístupu a ochrana před krádežemi a vandalismem.

Přesněji řečeno, odborníci firmy Southco jako řešení doporučili otočnou západku s elektronickým zámkem R4-EM 7, která je zvláště vhodná pro pro spolehlivou kontrolu přístupu v náročném venkovním prostředí. Vnější tělo západky je z korozivzdorné oceli a vnitřní aktuátor je plně utěsněný, takže tato západka spolehlivě uzavírá a zamyká dveře i ve venkovním prostředí a je odolná proti vlhku a prachu.

Protože vestavěné elektronické řízení západek R4-EM 7 umožňuje integraci s řídicím systémem, byla firma Pickup Systems schopná navrhnout pro hasičská vozidla uzavírací mechanismus, který lze začlenit do systému centrálního zamykání vozidla. Odpadla tak složitá administrativa spojená s evidencí klíčů a všechny dveře a rolety lze zajistit jednoduchým stisknutím tlačítka na dálkovém ovládání nebo na řídicím panelu vozidla.

Dalším přínosem k bezpečnosti je to, že rotační západka se montuje těsně za rám dveří a není viditelná z  vnější strany. Není tedy patrný žádný bod, na nějž by bylo možné zaútočit, a proto je řešení méně náchylné k narušení.

John McGauley, ředitel společnosti Pickup Systems, komentuje: „Řešení od firmy Southco nám umožnilo splnit všechny požadavky zákazníka s ohledem na bezpečné uzamykání, optimalizaci správy klíčů a menší nápadnost zámků. Navíc vidíme podobné příležitosti v celém sektoru záchranných složek a komunálních vozidel, kde se vyskytují případy krádeží nebo vandalismu.“
Callum Whitelaw z firmy Southco dodává: „Chápeme, že bezpečnostní hrozby jsou pro vozidla, která převážejí cenné vybavení, zvláště velký problém. Proto je snaha omezit riziko přístupu nepovolané osoby pro náš výrobní sortiment klíčová. Otočné západky R4-EM jsou právě takové: umožňují pohodlné elektronické řízení přístupu s velkou bezpečností, danou osvědčeným, robustním celokovovým mechanismem otočné západky v kompaktním, celistvém pouzdru.“

Více informací o otočných západkách Southco najdete na www.southco.com.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP