www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Společnost HMS uvedla několik nových produktů IXXAT® pro CAN FD

Společnost HMS nyní rozšiřuje svou nabídku produktů pro CAN FD uvedením několika nových produktů IXXAT® CAN FD, včetně nových počítačových rozhraní, komunikačních mostů a směrovačů, komunikačních bran a analytických nástrojů.

Společnost HMS uvedla několik nových produktů IXXAT® pro CAN FD
Počítačová rozhraní IXXAT nyní podporují CAN FD

Počítačová rozhraní IXXAT pro CAN FD a CAN jsou typicky používána pro řízení, dohled, analýzu nebo konfiguraci sítě. Firma HMS nyní představuje IXAAT USB-to-CAN FD – novou verzi počítačového rozhraní se vstupem USB, ideální pro analýzu komunikace a konfiguraci na mobilních zařízeních. Brzy se podpora rozšíří o další rozhraní, např. o verzi IXXAT CAN FD pro Mini PCIe, PCIe 104, XMC a PMC, které se právě vyvíjejí (CAN FD na PCIe je už podporováno stávajícími moduly IXXAT CAN-IB 500/PCIe a CAN-IB 600/PCIe).

Díky široké škále formátů lze rozhraní IXXAT CAN FD snadno přizpůsobit různým úlohám. Podle verze mají rozhraní CAN FD až dva kanály CAN FD a až čtyři kanály CAN. Zákazníci si mohou zvolit galvanické oddělení nebo přidat další dostupná rozhraní, např. pro síť LIN. Všechna rozhraní CAN FD se dodávají se sadou ovladačů zdarma – VCI pro Windows stejně jako ECI pro Linux a operační systémy reálného času (VxWorks a RTX pro CAN FD a CAN, INtime a QNX pro CAN). Sady ovladačů podporují všechna počítačová rozhraní IXAAT jednotným programovacím prostředím. Díky tomu mohou uživatelé sběrnice CAN snadno změnit typ karty beze změny uživatelské aplikace.


Komunikační mosty/směrovače IXXAT umožňují flexibilní začlenění CAN FD do sítě


S novým komunikačním mostem IXXAT CANbridge NT 420 představuje společnost HMS na světě první komunikační most i směrovač s podporou CAN a CAN FD v jednom pouzdru určeném k montáži na lištu DIN. Použitím CANbridge NT 420 mohou systémoví integrátoři zvětšit dosah svého systému, použít filtry a pravidla pro překlad při přenosu zpráv a oddělit sítě CAN FD a CAN.

Společnost HMS také uvádí komunikační bránu IXXAT CAN@net NT 420 Ethernet-to-CAN FD, která může být použita pro spojení sítí na velké vzdálenosti prostřednictvím Ethernetu (v tom případě funguje jako komunikační most) nebo pro připojení PC nebo vestavných řídicích modulů k síti CAN FD prostřednictvím Ethernetu.

IXXAT CANbridge NT a CAN@net NT se konfigurují a spravují prostřednictvím snadno ovladatelné aplikace ve Windows. Využitím opakovačů a komunikačních mostů IXXAT dosáhnou zákazníci větší spolehlivosti systému a všestrannosti připojení. Je možné použít topologii hvězda i strom a je možné realizovat galvanické oddělení segmentů sítě.

IXXAT canAnalyser nyní také pro CAN FD

Aplikace IXXAT canAnalyser je analytický nástroj pracující pod Windows, určený k analýze komunikace v sítích CAN – a nyní také pro CAN FD. Jeho cílovou skupinou jsou vývojáři a servisní technici, kteří vyvíjejí, oživují a spravují zařízení a systémy s CAN FD. Kromě online zobrazení a analýzy surových dat nebo interpretovaných signálů nabízí canAnalyzer flexibilní přenos zpráv: zprávy mohou být odeslány jednou, odesílány cyklicky nebo jako sekvence zpráv spouštěné příkazy. Zprávy navíc mohou být zaznamenány na pevný disk, což umožňuje offline analýzu provozu v síti. Zákaznicky specifické funkce jsou v produktu dostupné prostřednictvím rozhraní .NET.

Základní verze nástroje, canAnalyser Mini, je zdarma a je součástí dodávky všech počítačových rozhraní IXXAT nebo si ji lze stáhnout na webových stránkách IXXAT.

Více informací je dostupných na www.ixxat.com.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP