www.modernitovarna.com
BRADY

Omezujte bezpečnostní rizika při údržbě pomocí nejlepších postupů Lockout/Tagout

K mnoha pracovním úrazům stále dochází během údržby. Tyto úrazy mohou způsobit vážné lidské utrpení, vyplácení vysokých pojistných částek a nižší výrobní efektivitu. Systém Lockout/Tagout nabízí praktický způsob, jak eliminovat bezpečnostní rizika při údržbě.

Omezujte bezpečnostní rizika při údržbě pomocí nejlepších postupů Lockout/Tagout
Definujte potřeby kontroly rizik údržby
Systém Lockout/Tagout umožňuje dočasné účinné odpojení energetických toků od strojů, takže jsou po dobu provádění údržby mimo provoz. Aby byl stroj zcela odpojen, měly by být všechny ovládací body jeho energií, jako jsou rukojeti, páky, ventily a tlačítka, zablokovány ve vypnuté poloze. Pro zmapování všech příslušných ovládacích bodů energií pro každý jednotlivý stroj může společnost Brady provést jako první krok ke zvýšení bezpečnosti při údržbě místní průzkum systému Lockout/Tagout.

Výběr správných zámků a prostředků

Jakmile budou zmapovány ovládací body energií, výběr vhodných zamykacích prostředků a zámků bude snadný. Typ a počet potřebných zamykacích prostředků a zámků bude stanoven podle existujících ovládacích bodů energií, zásadami údržby a prostředím na místě. Společnost Brady má k dispozici zamykací zařízení vhodná pro účinné uzamčení jakéhokoli stroje, a zámky v nevodivém provedení, odolné vůči abrazi, chemicky odolné a mnohé jiné pro potřeby specifických průmyslových oborů a pro různé situace.

Použití nejlepších postupů zamykání
Když budou zmapovány všechny ovládací body energií a zvoleny správné zámky a prostředky, musí se vytvořit jasné pokyny s jednotlivými kroky, aby mohli pracovníci údržby stroje bezpečně izolovat před jejich údržbou. Zamykací postupy musí stroj vyřadit z provozu a měly by poskytovat zkušební fázi, aby se zkontrolovalo, zda ve stroji nezůstala jakákoli zbytková energie. Pro vytvoření bezpečných zamykacích postupů vysílá společnost Brady své nejlepší odborníky, kteří zpracují zamykací postupy podle nejlepší praxe. Pomocí softwaru LINK360 mohou být tyto postupy snadno schváleny, upraven jejich rozsah, vizualizovány a vytištěny různými zainteresovanými stranami na více místech. Po schválení mohou být vizualizovány, vytištěny a umístěny na příslušné stroje pomocí softwaru LINK360.

Požádejte o další informace a příručku systému Lockout/Tagout nazvanou „Zajistěte bezpečnější servisní zásahy do strojů“ na adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Omezujte bezpečnostní rizika při údržbě pomocí nejlepších postupů Lockout/Tagout

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP