www.modernitovarna.com
Rail Cargo Group News

Zahájení zkušebního digitálního automatického spojení (DAK)

Testovací program pro DAK byl zahájen v říjnu jako součást konsorcia DAC4EU. Podle definovaného zkušebního postupu jsou čtyři prototypy DAK podrobeny různým individuálním testům.

Zahájení zkušebního digitálního automatického spojení (DAK)

Testovací program pro digitální automatické spojení (DAK) v železniční nákladní dopravě byl zahájen v říjnu 2020. Čtyři prototypy od společností Dellner, Voith, Wabtec/Faively a CAF jsou podrobeny 440 individuálním testům na testovací dráze v Görlitz-Schlauroth v přesně načasovaném harmonogramu. Technické požadavky i chování prototypů je třeba vyzkoušet v různých testovacích scénářích.

Po dokončení testů v březnu 2021 budou výsledky testů nedílnou součástí rozhodnutí, který návrh DAK bude vybrán pro zavedení v Evropě. Toto rozhodnutí bude učiněno na evropské úrovni jako součást Shift2Rail-European DAC Delivery Programme. Takzvaný demonstrační vlak poté projede Evropou, aby získal více provozních zkušeností s preferovaným spojením.

Evropské konsorcium DAC4EU

Konsorcium DAC4EU, složené z vedoucího konsorcia DB AG, skupiny nákladních železnic Rail Cargo Group, DB Cargo a SBB Cargo, jakož i provozovatelů vozů Ermewa, GATX Rail Europe a VTG, se zavázalo vybavit vlaky po celé Evropě digitálním automatickým spojením. Konsorcium zahájilo svoji činnost v červnu 2020. Do roku 2030 mají být vlaky po celé Evropě vybaveny novou technologií a mají zajistit, aby železniční nákladní doprava hrála zásadní roli v evropském systému mobility budoucnosti. Německé spolkové ministerstvo dopravy a digitální infrastruktury (BMVI) financuje projekt částkou kolem 13 milionů eur po dobu trvání projektu dva a půl roku.

www.railcargo.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP