www.modernitovarna.com
NSK

Lineární technika od globální firmy NSK: výhody mezinárodní výrobní sítě

Vysoce přesná lineární vedení jsou pro organizační jednotku Linear Motion Technology (Seiki) firmy NSK důležitou skupinou produktů. Jako specialista v této oblasti splňuje firma požadavky náročných tržních odvětví, včetně výroby obráběcích strojů. Mnohá lineární vedení dodávaná evropským zákazníkům působícím v odvětvích, kde jsou kladeny velké požadavky na přesnost a kvalitu, jsou specifická pro danou aplikaci nebo vznikají úpravou standardních katalogových jednotek.

Každý závod v globální výrobní síti NSK, který vyrábí lineární techniku, se zaměřuje na konkrétní produkty. Například lineární vedení řady NH/NS se vyrábějí v korejském Čchangwonu.

Eduardo Rodriguez, ředitel organizační jednotky Seiki v obchodní jednotce European Industrial Business Unit, říká: „Výroba vysoce přesných vedení vyžaduje značné znalosti a zkušenosti, kterými naši kolegové v továrně v Čchangwonu disponují. K dosažení vynikajících technických parametrů a neobyčejné přesnosti naší lineární techniky přispívají také speciální výrobní stroje NSK, které jsou tam používány.“

Lineární vedení NH/NS mají dvojnásobnou životnost oproti běžným produktům a až o 30 % vyšší dynamickou únosnost ve srovnání s modely předchozí generace. Mezi další výhody patří dlouhé intervaly údržby, nízká hlučnost a snadná instalace. Těchto vynikajících technických parametrů se dosahuje použitím inovačních konstrukčních prvků, jako je speciální geometrie oběžné dráhy kuliček, a přesnou výrobou jednotlivých komponent vedení ve výrobním závodě Čchangwonu.

Kromě vysoké úrovně inovací a kvality zůstává firma NSK vždy flexibilní, pokud jde o požadavky zákazníků. Vezměte si příklad dvou nedávných zákazníků v Evropě: jednoho, který vyrábí lékařské přístroje, a druhého, který vyrábí vysoce kvalitní stroje pro potisk textilu. Oba klienti objednávají lineární vedení řady NH/NS v konkrétních specifických délkách. Vedení, která byla vyrobena v Čchangwonu, byla následně odeslána k finálnímu balení do závodu NSK v Británii.

„Vzhledem k tomu, že oba zákazníci si vedení objednávají opakovaně, skladujeme na míru přizpůsobená vedení v Newarku, abychom je mohli zákazníkům kdykoli dodat,“ vysvětluje Eduardo Rodriguez.

Výsledkem jsou krátké dodací lhůty i pro lineární vedení uzpůsobená na míru. To, že se lineární vedení neupravují až Newarku, snižuje náklady i dopad na životní prostředí, protože nevzniká zbytečný odpad a neprovádějí se zbytečné operace.

Tato vysoce účinná a efektivní spolupráce existuje nejen mezi pobočkami NSK v Jižní Koreji a Británii; mezinárodní výrobní síť společnosti NSK zahrnuje 64 výrobních závodů ve 13 zemích, z nichž všechny jsou vysoce specializované. Například v Munderkingenu v Německu je vysoce flexibilní závod na zakázkovou výrobu ložisek používaných v mobilních strojích. Tato ložiska jsou často vyráběna v malých sériích a jsou oblíbená mnoha mezinárodními výrobci zemědělských strojů.
 
1) Závod NSK v korejském Čchangwonu je mezinárodním kompetenčním centrem pro výrobu přesných lineárních vedení


Lineární technika od globální firmy NSK: výhody mezinárodní výrobní sítě

2) Životnost vedení řady NH/NS je ve srovnání s běžnými lineárními vedeními dvojnásobná


Lineární technika od globální firmy NSK: výhody mezinárodní výrobní sítě
 
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP