www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

SC-System: nová řada převodníků signálů od firmy Pepperl+Fuchs

Šířka jen šest milimetrů, rozšířený rozsah pracovních teplot do +70 °C a dlouhodobá stabilita, spolehlivost a přesnost: to jsou vlastnosti, které charakterizují převodníky signálů řady SC-System, poprvé představené na veletrhu Hannover Messe.

SC-System: nová řada převodníků signálů od firmy Pepperl+Fuchs
Obrázek 1: Moduly o šířce 6 mm se montují na lištu DIN

Převodníky řady SC-System mají zcela novou konstrukci, která kombinuje nejlepší vlastnosti srovnatelných výrobků v této třídě přístrojů.

Převodníky se kalibrují plně automaticky laserovým trimováním pevných rezistorů. To znamená, že se nejlepších výsledků kalibrace dosahuje bez nákladného snižování výrobních tolerancí a je eliminováno riziko interference potenciometrů vlivem polohy kontaktů jejich jezdců.

Elektrolytické kondenzátory, které mají určité nectnosti, např. jejich kapacita se mění s teplotou a jejich vlastnosti se stářím zhoršují, byly nahrazeny alternativními komponenty. Díky náhradě elektrolytických kondenzátorů mohl být rozsah pracovní teploty převodníků signálu SC-System rozšířen až do +70 °C.

K rozšíření rozsahu pracovních teplot přispívá také energeticky úsporná konstrukce převodníků, díky níž vyvíjejí jen minimum ztrátového tepla.

Převodníky SC-System používají vysoce kvalitní třístupňovou izolaci mezi vstupy, výstupy a napájením, odolávající pracovnímu napětí do 300 V a zkušebnímu napětí 2,5 kV. Riziko zkratu v cívce převodníku je eliminováno použitím transformátorů na desce plošných spojů. Cívky transformátorů jsou integrovány do desky plošných spojů, takže zkrat v cívce vlivem špatné izolace je vyloučen.  Kompaktní tvary umožňují efektivně využít místo v rozváděči: kryt modulu je jen 6 mm široký, a tím je místo pro převodníky signálů v rozváděči omezeno na minimum. Výška modulu je tak malá, že je lze namontovat mezi kabelové kanály umístěné blízko u sebe.
SC-System: nová řada převodníků signálů od firmy Pepperl+Fuchs
Obrázek 2: Jednoduché zapojení s patrovými šroubovými svorkami

Sortiment modulů SC-System
Nedílnou součástí sortimentu modulů SC-System jsou převodníky napájení, které převádějí signály 4 až 20 mA z připojených vysílačů signálů a současně se starají o jejich napájení. Převodníky napájení jsou k dispozici s funkcí oddělování signálů a jako zařízení SMART, které mohou kromě analogových signálů převádět i proměnné protokolu HART.

SC-System: nová řada převodníků signálů od firmy Pepperl+Fuchs
Obrázek 3: Převodníky napájení jsou k dispozici i s funkcí oddělení signálů a ve verzi SMART

Součástí nabídky modulů SC jsou také převodníky teploty, opakovače napájené z proudové smyčky a univerzální převodníky dvoustavových signálů.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP