www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Intelligence Inside: nové oddělovací bariéry FieldConnex® FieldBarrier

Řada Intelligent Fieldbus od společnosti Pepperl+Fuchs označuje celou generaci komponent, které do provozních sběrnic přinášejí možnost diagnostiky. Nové oddělovací bariéry FieldConnex® FieldBarrier jsou skvělým doplňkem ke koncepci dostupnosti bez kompromisů. Mají dvanáct výstupů s diagnostikou a monitorováním. Komponenty FieldBarrier přicházejí s novátorskými technickými vlastnostmi pro spolehlivou ochranu před typickými selháními sítě a zajišťují maximální spolehlivost komunikace.

Intelligence Inside: nové oddělovací bariéry FieldConnex® FieldBarrier
Inteligentní komponenty jsou pro komunikační sítě ideální: FieldConnex® FieldBarriers dokážou detekovat charakteristické dynamické chování sítě při jejím selhání např. v důsledku ztráty spojení nebo odskoku kontaktů.

Výsledkem je, že chyba může být rychle a současně spolehlivě identifikována a izolována.
Nové komponenty jsou první, které umožňují monitorovat fyzickou vrstvu každého výstupu oddělovací bariéry. To umožňuje realizovat postupné změny instalace a hlášení chyb do velínu. Jejich dohledové funkce zajišťují velkou transparentnost a tím, že umožňují proaktivně identifikovat potřebu servisu, vyplňují velkou mezeru v procesu monitorování komunikační sítě. Další funkcí je sofistikované správa zatížení. Dvanáct výstupů je spouštěno v postupné sekvenci, což omezuje zatížení napájecího zdroje přechodovým proudem. Navíc, když proud v segmentu dosáhne limitní hodnoty, je automaticky aktivováno odpojení méně důležitých uzlů, aby se zabránilo selhání celého segmentu.
Intelligence Inside: nové oddělovací bariéry FieldConnex<sup>®</sup> FieldBarrier
Foto 2: FieldBarrier s dvanácti výstupy a kompaktním tvarem

Tento balíček integrované inteligence je doplněn ještě o auto-monitorovací funkci bariéry FieldBarrier, která přenáší vybavené alarmové signály do velínu. Použití této nové funkce nevyžaduje žádnou inženýrskou práci. FieldConnex FieldBarrier je vhodným doplňkem ke komponentům pro inteligentní provozní sběrnice s možností diagnostiky a je dalším významným krokem vpřed k přiblížení se 100% dostupnosti.

Autor: Andreas Hennecke, Product Marketing Manager, divize Procesní automatizace, Pepperl+Fuchs

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP