www.modernitovarna.com
Steute

Digitalizovaný materiálový tok - s eKanbanem a "sledováním" mobilních nosičů nákladu

Nepřetržitý tok dat a informací je klíčovým předpokladem pro digitalizaci materiálového toku ve výrobě a montáži. Často však dochází k přerušení informačního řetězce na "poslední překážce" nebo k nepřestnosti přenášených dat - například v případech, kdy zaměstnanci požadují doplnění materiálu/zboží pomocí ručních skenerů.

Digitalizovaný materiálový tok - s eKanbanem a sledováním mobilních nosičů nákladu

Na veletrhu LogiMAT představila společnost steute systém, který zvyšuje přehled v materiálovém toku a umožňuje tak přesnější kontrolu (doplňování). Rádiová síť ve výrobní oblasti využívá senzory k detekci vyjmutí kontejneru z regálu eKanban. Jiné typy senzorů detekují palety nebo jednotlivé balíky na paletách, další jsou instalovány na "stanicích" vlečných souprav a vozíků a sledují tak cestu komponentů a kontejnerů při montáži.

Všechny signály - které poskytují digitální a úplný obraz materiálového toku - jsou bezdrátově přenášeny do senzorového můstku, který komunikuje prostřednictvím rozhraní s nadřazenými IT systémy pro řízení materiálového toku (ERP, PPS, LVS...).

To vytváří skutečně plynulý tok informací, který umožňuje transparentnost od zásobování přes materiálová překladiště a "supermarkety" až po montáž. Tímto způsobem nexy - jak se toto na bezdrátové řešení nazývá - vytváří prostředí pro doplňování zboží podle potřeb bez nedostatku nebo naopak přebytku zásob. Uživatel tímto také získává informace potřebné pro efektivnější řízení a optimalizaci materiálového toku.

Kromě toho nexy poskytuje platformu, prostřednictvím které lze řídit a organizovat další funkce - například přesun kontejnerů ze stacionární dopravníkové technologie na AGV (automaticky řízená vozidla), řízení signalizačních majáků a integraci skenerů Andon pro ruční vychystávání objednávek. Pro tyto a další aplikace jsou k dispozici předkonfigurované softwarové moduly.

Nejnovější vývoj v rámci bezdrátové sítě nexy představila společnost steute na veletrhu LogiMAT se zaměřením na aplikace eKanban a monitorování souprav vozíků a tahačů.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP