www.modernitovarna.com
NSK

NSK na veletrhu InnoTrans 2022 uvede do pohybu budoucnost železnice

Na mezinárodním veletrhu dopravní techniky InnoTrans 2022 (20. až 23. září, Berlín) představí NSK kompletní sadu ložiskových sestav pro použití v nápravách lokomotiv, trakčních motorech a převodovkách. Společnost urychluje aktivní spolupráci s evropskými železničními výrobci, zejména v segmentu vysokorychlostních osobních vlaků, a na veletrhu InnoTrans ve stánku 260 v hale 20 předvede své inovace, výkon a kvalitu svých produktů.

Mezi produkty v centru pozornosti ve stánku NSK bude ložisková sestava pro nápravy lokomotiv. NSK je již úspěšně dodává pro vysokorychlostní osobních vlaky jezdící ve Francii a Velké Británii. Ložiskové sestavy s kuželíkovými valivými ložisky s utěsněnou otočnou zátkou RCT zde prokazují svou spolehlivost, dlouhou životnost a bezpečnost.

Ložiska RCT od firmy NSK jsou vysoce integrována s okolními součástmi a obsahují pokročilé těsnicí mechanismy, které zajišťují odolnost a vynikající výkon. Zvláště je třeba zmínit, že tato inovativní ložiska vyhovují složitým podmínkám zatížení, včetně rázů, velkých statických a dynamických radiálních zatížení a axiálních zatížení.

Na jiném místě stánku o ploše 40 metrů čtverečních NSK představí svá ložiska pro trakční motory. Klíčovým prvkem ložisek trakčních motorů je izolace. Jestliže proud vysokého napětí teče přes ložisko, může to způsobit na oběžné dráze ložiska a na povrchu valivých prvků elektrolytickou korozi, která vede k předčasné poruše ložiska.

NSK nabízí k překonání tohoto problému řadu izolovaných ložisek, včetně válečkových a kuličkových ložisek, jejichž vnější kroužek je opatřen optimalizovaným plazmou nastříkaným keramickým povlakem na bázi korundu. Tento izolační povlak, který vykazuje vysokou mechanickou pevnost a může zvládnout velká zatížení, zvyšuje spolehlivost tím, že zabraňuje jakékoliv možnosti vzniku elektrolytické koroze. Keramické povlaky nanášené speciálním postupem vyvinutým firmou NSK se osvědčily v japonských vysokorychlostních osobních vlacích nové generace.

Nejnovější inovací u trakčních motorů jsou hybridní kuličková ložiska NSK, která používají jako valivé prvky keramické kuličky a jsou vhodné pro aplikace, kde je nutná velká elektrická izolace nebo převládají vysoké rychlosti. Tato hybridní ložiska mají stejnou únosnost jako standardní ocelová ložiska, ale vykazují menší tření a vytvářejí menší odstředivou sílu, což přispívá ke zvýšení jejich trvanlivosti.

Další nabídkou od NSK v této oblasti jsou ložiska s izolací PPS. Pryskyřice z polyfenylensulfidu vyztuženého skelnými vlákny (PPS) slouží jako povlak na vnějším průměru a povrchu čela vnějšího kroužku ložiska a chrání před elektrolytickou korozí. Fyzikální vlastnosti PPS jsou sice mírně horší než vlastnosti keramiky, ale pryskyřice je levnější, takže je ideální pro trakční motory konvenčních osobních vlaků nové generace.

NSK představí na veletrhu InnoTrans také svá ložiska pro převodovky. Ve stánku předvede maketu převodovky lokomotivy s výběrem inovativních ložisek. Ložiska NSK, která jsou vhodná pro širokou škálu provedení převodovek, mají vysokou odolnost proti zadření, vysokou odolnost proti nárazům a vibracím, malý vývin tepla a konstrukci s malým opotřebením, která snižuje kontaminaci maziva a zajišťuje jeho delší životnost. Společnost už po desetiletí dodává kuželíková ložiska pro spirálová ozubená kola používaná v japonských vysokorychlostních osobních vlacích.

Kromě ložisek poskytne stánek NSK návštěvníkům veletrhu InnoTrans příležitost vidět vysoce citlivý a vysoce účinný pohon s kuličkovým šroubem NSK jako řešení pro aktivní kontrolu vibrací na železničních vozidlech. Další část stánku bude věnována společnosti B&K Vibro, která patří do skupiny NSK a vystaví svůj nejmodernější systém pro monitorování stavu strojů VCM-3 a snímač zrychlení AS-064. Produkty jsou užitečné pro plánování preventivní údržby.

Osobní vlaky nejnovějších generací jsou stále rychlejší, což klade na ložiska vysoké požadavky. NSK nadále spolupracuje se svými partnery v oblasti železničního průmyslu, a to jak s výrobci, tak s firmami působícími v oblasti poprodejních služeb, na vytváření produktů, které mohou zlepšit bezpečnost, výkon a pohodlí a snížit hmotnost a náklady. Návštěvníci veletrhu InnoTrans jsou zváni, aby se připojili k týmu expertů NSK, kteří s nimi budou rádi diskutovat o konkrétních projektech nebo aplikacích.

1) Kuželíková ložiska NSK RCT s utěsněnou otočnou zátkou, používaná pro ložiska náprav lokomotiv, vykazují velkou spolehlivost, trvanlivost a bezpečnost


NSK na veletrhu InnoTrans 2022 uvede do pohybu budoucnost železnice
 
2) Mezi izolovaná ložiska NSK patří ložiska s optimalizovaným keramickým povlakem na bázi korundu vhodná pro použití v trakčních motorech lokomotiv


NSK na veletrhu InnoTrans 2022 uvede do pohybu budoucnost železnice
 
3) Hybridní kuličková ložiska NSK pro trakční motory používají jako valivé prvky keramické kuličky


NSK na veletrhu InnoTrans 2022 uvede do pohybu budoucnost železnice

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP