www.modernitovarna.com
Southco

Prevence krádeží zásilek pomocí zabezpečených schránek

Jak firma MB Sentinel Locks s přispěním firmy Southco brání krádežím. S možnostmi pro rodinné domy, byty, bytové domy a také pro komerční použití usnadňují zabezpečené balíkové schránky MB kurýrům dodávku balíčků do poštovních schránek pouhým přidáním kódu pro odemčení a uzamčení k údajům o doručovací adrese zákazníka na zásilce.

Prevence krádeží zásilek pomocí zabezpečených schránek


Zadání
Společnost MB Sentinel je výrobcem poštovních schránek a schránek na balíky pro obytné a komerční budovy. Sortiment MB zahrnuje schránky v provedení u chodníku, u příjezdové cesty, k umístění do oplocení a sloupků, schránky pro více rodin a bytové domy a schránky k vestavbě do zdi. MB Sentinel také nabízí zákazníkům možnost přizpůsobit zabezpečení schránky a najít tak řešení, které jim vyhovuje, a umožňuje v budoucnu aktualizovat zabezpečení schránek.

Poštovní schránky MB přicházejí na trh v pravý čas. S nárůstem elektronického obchodování v USA, který byl jen v roce 2020 o více než 32 %, jsou více než jindy třeba zabezpečené schránky na balíky. S masivním růstem elektronického obchodování totiž roste také počet balíčků, které jsou ponechány adresátovi u jeho dveří, což ale představuje nebezpečí poškození nebo krádeže zásilek. Podle průzkumu společnosti C+R Research téměř polovina respondentů udává, že každý týden obdrží domů minimálně jeden balíček, přičemž 43 % respondentů již řešilo jejich krádež.


Prevence krádeží zásilek pomocí zabezpečených schránek

Využití zabezpečené schránky na balíky zajišťuje spotřebitelům, kteří čekají na své online nákupy, že jejich zásilky dorazí bezpečně do jejich domova nebo místa podnikání.

Při navrhování svých patentovaných poštovních schránek firma MB věděla, že potřebují mít vysoce kvalitní zámky, aby schránky byly nejen bezpečné, ale také odolné proti vandalismu a korozi ve venkovním prostředí. Potřebovala také spolehlivého dodavatele s dostatečnými výrobními kapacitami, aby mohla objednávky zámků přizpůsobovat poptávce.

Řešení
Díky spolupráci se společností Southco dokázala firma MB splnit všechny své požadavky na hardware pro zajištění přístupu u jednoho dodavatele. Společnost Southco dodává mechanické i elektronické zámky, stejně jako ergonomické závěsy, díky kterým se dveře schránek ovládají mnohem pohodlněji.

Elektronické řízení přístupu
V předních dveřích všech modelů schránek na balíky MB je vestavěna elektronická otočná západka R4-EM od firmy Southco, která je připojena ke klávesnici elektronického ovladače západky pro otevření dveří. V závislosti na požadavcích na zabezpečení lze R4-EM použít také na zadních dveřích skříně. Jestliže je schránka integrována do stavební konstrukce, např. do plotu, umožňuje druhá kombinace západky a ovladače s klávesnicí přístup příjemci zásilky, majiteli domu nebo nájemci, ze zadní části skříně.


Prevence krádeží zásilek pomocí zabezpečených schránek
Prevence krádeží zásilek pomocí zabezpečených schránek

Elektronická západka může být také instalována do zadních dveří volně stojících skříní s oddělenými přihrádkami na dopisy a na balíky. V tomto případě má přístup k oběma přihrádkám pouze majitel domu ze zadních dveří po zadání jedinečného přístupového kódu do ovladače přístupu připojeného k této elektronické západce. Přední dveře mohou být vybaveny sekundárním kódovým zámkem, který umožňuje přístup do spodního prostoru pro balíky pouze přepravcům balíků, zatímco poštovní doručovatelé mohou doručovat dopisy jako obvykle vhozením do schránky.

Řešení elektronického přístupu (EAS) společnosti Southco, jako je elektronická otočná západka R4-EM, kombinují osvědčené mechanické zámky a západky společnosti Southco s elektronickým ovládáním, což přináší lepší zabezpečení a dálkově ovládaný a monitorovaný přístup. V případě výpadku napájení lze R4-EM instalovat s mechanickým ovládáním, které uživateli umožňuje dveře otevřít ručně. Firma MB Sentinel si pro dveře přihrádek jako možnost mechanického ovládání vybrala vačkovou západku E5 a zámkovou vložku PT od společnosti Southco.

Mechanické zajištění
Při volbě mechanického řešení pro zajištění zadních dvířek na vestavných skříňových schránkách si firma MB vybrala kompresní západku A7, která je vodotěsná, odolná proti vnějším vlivům a brání vetřelcům v přístupu dvířky umístěnými na vnější straně budovy. Robustní pákový mechanismus západek řady A7 od firmy Southco je vhodný pro robustnější zavírání dveří s těsněním. Mechanismus se vyznačuje velkou tuhostí, snadnou instalací a jednoduchým ovládáním.

Ergonomické polohovací závěsy
Všechny schránky na balíky MB Sentinel jsou vybaveny závěsy E6 od firmy Southco s polohou regulovanou konstantním momentem. Závěsy řady E6 jsou vybaveny mechanismem pro zajištění konstantního polohovacího momentu v celém rozsahu pohybu. Uživatelé tak mohou snadno otevřít dveře schránky a ty bezpečně zůstanou v jakékoliv pozici – zcela otevřené, zcela zavřené nebo kdekoli mezi tím.

Implementace a výsledky
Firma MB Sentinel roste a zákazníci oceňují kvalitu jejích produktů. Firma získala dva patenty a její poštovní schránky dosáhly ve svém oboru velkého uznání, např. v roce 2021 ocenění Star Award od Asociace stavebních firem v Texasu (USA).


Prevence krádeží zásilek pomocí zabezpečených schránek

S rostoucí poptávkou po zabezpečených schránkách na balíky společnost MB nedávno otevřela segment distribuce pro stavebníky prostřednictvím firmy Acme Brick, která je součástí holdingu Berkshire Hathaway, aby tak nabídla stavitelům bezprostřední přístup ke svému sortimentu.

Spolupráce s firmou Southco pomohla společnosti MB Sentinel nabídnout ke schránkám vysoce kvalitní zámky se schopností přizpůsobit možnosti zabezpečení. Rozsáhlé výrobní schopnosti a provozní dokonalost společnosti Southco z ní činí vhodného partnera pro rozšíření podnikání s výhledem budoucího růstu společnosti MB.

Jeff Kutas, zakladatel MB Sentinel, říká: „Lidé již věří, že naše poštovní schránky a schránky na balíky Sentinel jsou nejlepší. Použití komponent Southco mi dává jistotu, že s nimi mohu souhlasit.“

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP