www.modernitovarna.com
NSK

Řešení od NSK ušetřilo výrobci převodovek 40 000 EUR

Když byl výrobce autobusových převodovek neočekávaně postaven před nutnost vyměnit valivá ložiska v sérii čelních převodovek, protože v záruční době docházelo k jejich selhávání, pozval odborníky ze společnosti NSK, aby určili příčinu problému a navrhli řešení.

Řešení od NSK ušetřilo výrobci převodovek 40 000 EUR
Vzniklou situaci v rámci nabídky Added Value Programme (AIP) velmi detailně prozkoumal tým odborníků NSK specializovaných na převodovky dopravních prostředků a dospěl k závěru, že příčinou předčasných selhání je použití mnoha ložiskových dílů od různých výrobců. V důsledku toho byla montáž mnohem náročnější a již malé nepřesnosti a nesouososti vedly k problémům.

Tým, konzultující každý krok procesu AIP se zákazníkem doporučil použít přírubové ložiskové jednotky, které se dodávají již montované a připravené k okamžité instalaci. NSK tyto na zakázku upravené jednotky navrhla, vyrábí a dodává několika výrobcům vozidel z oblastí, jako jsou zemědělství nebo zařízení pro manipulaci s materiálem. Bylo zřejmé, že právě ony jsou nejlepším řešením, jak odstranit selhávání valivých ložisek u výrobce převodovek.

Na zakázku přizpůsobené přírubové ložiskové jednotky jsou utěsněné a předem nakonfigurované, zahrnující ložisko, kryt a montážní přípravek. Protože jsou dodávány už smontované, nemůže docházet k chybám při jejich montáži.

Řešení od NSK ušetřilo výrobci převodovek 40 000 EUR

Prototypové kusy byly zhotoveny za rekordně krátkou dobu závodem NSK v Munderkingenu v Německu. Kuličková ložiska s kosoúhlým stykem, použitá v převodovce, mají kontaktní úhel 35°, aby dobře snášela velká axiální zatížení. Ložiska mají také speciální těsnění hřídele s odvětrávacím otvorem. Pro utěsnění korozivzdorného krytu před znečištěním zvnějšku je použit O-kroužek.

Po dodání prototypů na zakázku upravených ložiskových jednotek byly provedeny zkoušky, jejichž úspěšné výsledky přiměly výrobce převodovek, aby objednal od NSK na celý rok 4 000 přírubových ložiskových jednotek.

Výsledkem Added Value Programme (AIP) spolu s použitím zakázkově upravených ložisek od firmy NSK je vysoká spokojenost s vlastnostmi převodovek a úspora 40 000 EUR ročně při jejich výrobě.
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP