www.modernitovarna.com
NSK

Společnost NSK je uvedena v prestižním seznamu „Climate Change Leader“

V rámci průzkumu „Asijští a pacifičtí lídři v oblasti změny klimatu“, který společně provedly deník Financial Times a internetová platforma Statista, byla společnost NSK se sídlem v Japonsku vybrána do seznamu 275 nejlepších společností, které jsou schopné prokázat vynikající úspěchy v oblasti ochrany životního prostředí po celém světě.

Aby se firmy staly součástí tohoto prestižního žebříčku, musely v letech 2016 až 2021 prokázat významný pokrok ve snižování intenzity emisí skleníkových plynů, přímých i nepřímých (scope 1 a scope 2). Emise scope 1 jsou přímé emise ze zdrojů vlastněných společností, scope 2 jsou nepřímé emise spojené se spotřebou nakupované energie (elektřiny, tepla, páry či chlazení), které nevznikají přímo v podniku, ale jsou důsledkem aktivit podniku. Intenzita emisí je množství emisí skleníkových plynů v poměru k čistým tržbám. Společnost NSK získala během období přezkumu uznání za snížení intenzity emisí prostřednictvím různých iniciativ.

Jádrem úspěchu společnosti v oblasti snižování emisí uhlíku je její podpora managementu ESG (environmentální a sociální aspekty a odpovědné řízení) v celé skupině NSK. Konkrétně je ochrana životního prostředí součástí ucelených environmentálních opatření společnosti v rámci přístupu NSK „vytvořit a využívat“.

Pojem „využívat“ se týká používání produktů NSK zákazníky a koncovými uživateli takovým způsobem, že to vede ke snížení emisí skleníkových plynů. Kvalita a účinnost výrobků NSK, jako jsou ložiska, kuličkové šrouby a lineární vedení, přímo přispívá ke snížení energetických ztrát strojů a zařízení. Součástí „využívání“ je také strategie podpory zákazníků, například monitorování stavu zařízení, které pomáhá zlepšit spolehlivost produktů a šetřit zdroje. Dobrým příkladem je renovace oběžných drah ložisek, která umožňuje jejich opětovné použití.

Pojem „vytvořit“ je o výrobě produktů NSK v uhlíkově neutrálních továrnách. Společnost NSK po celém světě urychluje snižování emisí oxidu uhličitého zavedením vysoce účinných výrobních zařízení na mnoha pracovištích společnosti. Mezi několik významných iniciativ patří využití energeticky účinné klimatizace a osvětlení, instalace solárních panelů a přechod na elektřinu získanou z obnovitelných zdrojů energie. Tento přístup platí i pro firmy v dodavatelském řetězci společnosti. V Evropě například 30 % výroby ložisek NSK využívá nízkoemisní „zelenou“ ocel vyrobenou v uhlíkově neutrálních závodech s nízkými emisemi oxidu uhličitého. Více než 95 % dodavatelů NSK se při zadávání zakázek hlásí k ekologickému standardu Green Procurement Standard. Kromě toho pojem „vytvořit“ zahrnuje strategie výzkumu a vývoje, mezi které patří závazek společnosti NSK využívat pokročilé tribologické technologie, jež přinášejí vyšší úspory energie.

NSK bude i nadále přispívat k udržitelnému životu společnosti využíváním technických možností, které pomáhají chránit globální životní prostředí. Tento étos pomůže společnosti dosáhnout 50% snížení intenzity přímých a nepřímých emisí scope 1 a scope 2 do fiskálního roku 2026 (ve srovnání s úrovní fiskálního roku 2017) a do fiskálního roku 2035 dosáhnout úplné neutrality.

1) Společnost NSK se sídlem v Japonsku patří mezi 275 nejúspěšnějších světových společností v oblasti snižování ekologické zátěže. Foto: metamorworks/Shutterstock.


Společnost NSK je uvedena v prestižním seznamu „Climate Change Leader“
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP