www.modernitovarna.com
NSK

NSK Itálie sponzoruje motoristický závodní tým Univerzity v Padově

Společnost NSK Itálie byla jedním z hrdých partnerů a sponzorů Univerzity v Padově na XVIII. ročníku závodu Formula SAE, prestižní mezinárodní motoristické soutěže pro studenty. Univerzita v Padově soutěžila v letošním ročníku s 56 dalšími týmy a dosáhla řady skvělých výsledků, a to i díky vysoce výkonným ložiskům dodávaným společností NSK.

Formula SAE je mezinárodní strojírenská soutěž pro univerzity, založená v roce 1981, která zahrnuje konstrukci a stavbu závodního vozu. Týmy stráví 8 až 12 měsíců vymýšlením, výrobou a přípravou malých závodních vozů ve stylu formule pro hodnocení v sérii statických a dynamických zkoušek, které zahrnují technickou kontrolu, hodnocení nákladů, prezentaci, konstrukční návrh, sólové výkonnostní zkoušky a test spolehlivosti.

Letošního XVIII. ročníku soutěže se zúčastnilo přibližně 1 600 studentů z 20 zemí. Celkově bylo 56 týmů, z nichž 47 bylo evropských, včetně 22 týmů z Itálie ze sedmnácti různých univerzit.

Společnost NSK podpořila tým Univerzity v Padově tím, že poskytla vysoce kvalitní a vysoce spolehlivá ložiska pro závodní vůz, který soutěžil ve třídě 1E (elektrické vozy) a umístil se na 4. místě z 30 účastníků italské soutěže v této třídě. Největší úspěch však přišel během mezinárodní soutěže v Maďarsku, kde prototyp elektrické formule týmu Race UP Univerzity v Padově ve vytrvalostním závodě ujel 28 kol o délce 22 km.

Výsledky dosažené na trati jsou plodem roku tvrdé práce. V této době byla prvořadá úzká spolupráce konstrukčního týmu na katedře průmyslového inženýrství Univerzity v Padově a sponzorských společností, včetně NSK Itálie. NSK Itálie se s potěšením podílí na tomto prestižním výsledku v soutěži Formula SAE 2023 a těší se na další plodnou spolupráci.

 
1) NSK Itálie byla mezi partnery a sponzory týmu Race UP z Univerzity v Padově na XVIII. ročníku Formula SAE. Foto: Univerzita v Padově


NSK Itálie sponzoruje motoristický závodní tým Univerzity v Padově

2) NSK Itálie podpořila tým Univerzity v Padově a poskytla ložiska pro elektrický vůz, který soutěžil ve třídě 1E. Foto: Univerzita v Padově
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP