www.modernitovarna.com
ABB News

Společnost ABB získala výrobce inovativních optických senzorů a rozšířila tak svou nabídku v oblasti inteligentních systémů hospodaření s vodou

Vzhledem k celosvětovému úsilí o udržitelná řešení na poli hospodaření s vodou představuje tato akvizice pro ABB další příležitosti k růstu.

Společnost ABB získala výrobce inovativních optických senzorů a rozšířila tak svou nabídku v oblasti inteligentních systémů hospodaření s vodou

Společnost ABB oznámila, že se dohodla na převzetí kanadské společnosti Real Tech, vedoucího dodavatele inovativní technologie optických senzorů, která umožňuje monitorování a testování vody v reálném čase. Touto akvizicí ABB posílí své již dnes silné zastoupení v segmentu vodního hospodářství a doplňuje své portfolio o technologii optických senzorů, která je v éře inteligentních řešení pro hospodaření s vodou naprosto nezbytná. Finanční podmínky této transakce, jejíž uzavření se očekává v 1. čtvrtletí roku 2024, nebyly zveřejněny.

Na rozdíl od tradičního měření kvality vody, které může představovat časově náročný proces, umožňuje portfolio výrobků společnosti Real Tech kritická měření v reálném čase, a tím i lepší kontrolu všech procesů a nepřetržité zajišťování kvality vody. Patentovaná řešení společnosti Real Tech pokrývají celý digitální hodnotový řetězec pro monitorování kvality vody se zaměřením na tvorbu a analýzu dat.

Portfolio společnosti Real Tech zahrnuje optické senzory, řídící jednotky a soubor volitelných doplňků a příslušenství, díky kterým je možné každý systém nakonfigurovat podle potřeb zákazníka. Senzory měří složení vody s využitím síly světla. Využívají měřící techniky na základě spektrofotometrie a fluorescence, takže se testování přesouvá z laboratoří přímo do provozu a lze je provádět v reálném čase. Nabídku služeb doplňuje Liquid AI®, patentovaná softwarová platforma využívající umělou inteligenci, která představuje snadný a přesný způsob, jak analyzovat data získaná ze senzorů Real Tech. Společnost má přibližně 40 zaměstnanců a sídlí ve Whitby v provincii Ontario.

“S velkou radostí vítáme naše nové kolegy v rodině ABB”, řekl Jacques Mulbert, prezident divize Měření a analýzy společnosti ABB. “Těšíme se na společnou cestu inovací a růstu společnosti Real Tech. Spojení sil se společností ABB urychlí uplatnění technologií Real Tech v celé rozsáhlé globální prodejní a servisní síti ABB a bude znamenat zásadní změnu v jejich přístupu na trh. Tato akvizice je důležitou součástí strategie divize Měření a analýzy společnosti ABB, kam patří i rozšíření portfolia o pokročilé environmentální technologie”.

“Když jsme před téměř 20 lety založili společnost Real Tech, zaměřili jsme se na vývoj technologie optických senzorů, která posune hospodaření s vodou do nové éry,” řekla Jodi Glover, výkonná ředitelka a spoluzakladatelka společnosti Real Tech. “Naše senzory pro monitorování kvality vody v reálném čase a možnosti analýzy získaných dat umožňují našim klientům, jak z oblasti veřejných služeb, tak i z průmyslových odvětví, kteří v rámci svých provozních a výrobních procesů hospodaří s vodou, získávat důležité informace, které potřebují každou minutu a každý den. Těšíme se na to, že se staneme součástí společnosti ABB a budeme sdílet naši společnou vizi udržitelnější budoucnosti.” analýzy společnosti ABB. “Těšíme se na společnou cestu inovací a růstu společnosti Real Tech. Spojení sil se společností ABB urychlí uplatnění technologií Real Tech v celé rozsáhlé globální prodejní a servisní síti ABB a bude znamenat zásadní změnu v jejich přístupu na trh. Tato akvizice je důležitou součástí strategie divize Měření a analýzy společnosti ABB, kam patří i rozšíření portfolia o pokročilé environmentální technologie”.

Podle údajů OSN nemají 2,2 miliardy lidí přístup k bezpečně upravené a spravované pitné vodě a více než 4,2 miliardy lidí nemají k dispozici bezpečně řízenou dezinfekci vody. Zároveň je celosvětově znovu využito pouze 11 procent vyčištěné odpadní vody a v řekách, jezerech a mořích stále končí přibližně polovina nevyčištěné odpadní vody na světě. Díky pokroku v technologii senzorů pro testování a monitorování vody spolu s umělou inteligencí lze dosáhnout efektivního hospodaření s vodou i odpadní vodou. V celém světě dramaticky vzrostly investice do monitorování kvality vody, úpravy vody a vodohospodářské infrastruktury. V USA se do modernizace vodohospodářské infrastruktury v rámci období 10 let investuje bezprecedentní částka 111 miliard dolarů.

www.abb.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP