www.modernitovarna.com
NSK

Vodicí robot LIGHBOT™ od NSK krátce před startem

V minulých měsících pracovala společnost NSK Japan v těsné součinnosti s rehabilitačním střediskem Kanagawa na vývoji a testování nového autonomního vodicího robotu LIGHBOT, který zvládne navigaci ve vnitřním prostředí budov a objíždění překážek. Robot má množství pokročilých funkcí usnadňujících obsluhu, zvyšujících bezpečnost a rozšiřujících využitelnost. NSK Japan pokračuje na vývoji robotu, aby jej připravila pro uvedení na evropský trh na podzim 2016.

Vodicí robot LIGHBOT™ od NSK krátce před startem
Image1.jpeg – Vodicí robot LIGHBOT™ od NSK zvládne navigaci ve vnitřním prostředí a objíždění překážek

Roboty LIGHBOT byly navrženy jako náhrada za vodicí psy – ve srovnání s nimi mají více funkcí a dokážou lépe podporovat mobilitu zvláště zrakově postižených a starších lidí. Roboty LIGHBOT také mohou pomoci zdravotnickému personálu v nemocnicích obsluhovat pacienty nebo průvodcům v muzeích a galeriích doprovázet návštěvníky, kteří to potřebují.

Robot se dokáže přemístit na pozici danou souřadnicemi, které uživatel zadá prostřednictvím dotykového panelu, a zjišťovat svou pozici na základě digitální mapy a měření ujeté vzdálenosti. Další novinky zahrnují schopnost hlasového navádění na požadované místo.

Význačnou vlastností je také snadná obsluha, která zajišťuje, že LIGHBOT bezpečně dovede uživatele na určené místo v budově, ať je to nemocnice nebo např. úřad. Důležité je, že není nutné žádné zaučování, to znamená, že služby robotu může využít i klient, který budovu navštívil poprvé.

Výška ramene robotu byla navržena na základě statistických dat, aby vyhovovala zvláště starším lidem. Výška ramene nad podlahou je 96 cm a byla navržena na základě demografických dat o průměrné výšce obyvatel.

Další inovace vyvinuté firmou NSK Japan jsou schopnost detekovat markery na stropě, označující např. ve vícepodlažních budovách, v kterém podlaží se robot nachází. To umožňuje robotům, je-li to třeba, používat výtahy. Baterie mohou být dobíjeny bez vyjmutí z robotu a mají dlouhou životnost.

Vodicí robot LIGHBOT™ od NSK krátce před startem

NSK Japan bude pokračovat ve spolupráci s rehabilitačním střediskem Kanagawa na dalším vývoji a vylepšování robotu LIGHBOT podle individuálních požadavků potenciálních uživatelů.
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP