www.modernitovarna.com
NSK

Mazivo H3G pro ložiska od firmy NSK je 100% vyrobeno z potravinářských surovin

Společnost NSK vyvinula první mazivo na světě, které je 100% vyrobeno z potravinářských surovin. Toto mazivo představuje průlom pro stroje a zařízení, které přicházejí do kontaktu s potravinami, farmaceutickými výrobky nebo kosmetikou. Mazivo H3G se navíc vyznačuje výbornou odolností proti vodě. Další výhodou je minimální třecí moment.

Mazivo H3G pro ložiska od firmy NSK je 100% vyrobeno z potravinářských surovin
Obrázek 1. - NSK nyní nabízí první mazivo pro ložiska na světě, které je vyrobené 100% z potravinářských surovin

Typické příklady použití jsou z potravinářského průmyslu: odstředivky, míchače, vibrační a pásové dopravníky, plnicí a balicí stroje atd. Další oblastí použití jsou zařízení pro farmaceutický průmysl, výrobu kosmetiky nebo zdravotnická zařízení, včetně čerpadel. Co je důležité – toto mazivo je bezpečné z hlediska vlivu na životní prostředí a splňuje nejpřísnější mezinárodní standardy pro produkty, které mohou přijít do náhodného styku s potravinami.

Nové mazivo od NSK nemá nepříznivý vliv na životní prostředí, protože není vyrobeno na bázi ropných produktů, a překračuje požadavky standardů kladené na maziva běžně používaná v podobných případech. Taková maziva bývají vyrobena z řepkového oleje a dalších rostlinných olejů a obsahují různé přísady nepotravinářské povahy. Mají svá omezení, např. malou odolnost proti oxidaci, která vede ke snížení mazivosti a trvanlivosti maziva.

Naproti tomu mazivo od NSK je vyrobeno 100% z potravinářských surovin: základem je olej, do nějž je přidáno ztužovadlo a aditiva. Například použitý potravinářský olej má vynikající odolnost proti vysokým teplotám a ztužovadla tvořená výhradně potravinářskými aditivy vytvářejí jemnou prostorovou strukturu, která dobře zadržuje základní olej.

Mazivo je formulováno s potravinářskými aditivy, která prodlužují trvanlivost základního oleje, působí jako antioxidační činidla a ve srovnání s konkurenčními produkty o třetinu snižují ztráty třením. Další výhodou jsou menší úniky maziva a delší trvanlivost ložisek, a to i v případě, že jsou vystavena působení vody.

Z pohledu životního prostředí jsou maziva zcela biologicky rozložitelná a neprodukují žádné toxické odpady. Neznečišťují životní prostředí a na jejich výrobu se používají pouze obnovitelné suroviny.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP