www.modernitovarna.com
Walter Tools News

Nové tangenciální vyměnitelné břitové destičky WT26 a soustružnické držáky Walter

S novými dvoubřitými vyměnitelnými břitovými destičkami WT26 a odpovídajícím systémem soustružnických držáků nabízí Walter řešení speciálně pro výrobu drobných dílů na dlouhotočných soustruzích.

  www.walter-tools.com
Nové tangenciální vyměnitelné břitové destičky WT26 a soustružnické držáky Walter

Obrábějí se především tyče o Ø < 20 mm, což představuje vysoké požadavky na přesnost. Rybinový tvar upínání destiček skvěle zachycuje boční síly, a zabezpečuje tak vysokou stabilitu, procesní spolehlivost a přesnost. Upínání a velká opěrná plocha v lůžku destičky maximalizují stabilitu – zejména proti vibracím tyčového materiálu. Další zvláštností je oboustranné ovládání: Protože upínací šroub má jak na straně hlavy, tak i na straně závitu provedení Torx, lze ho u pravých i levých nástrojů obsluhovat ze strany vedlejšího vřetena. To umožňuje jednoduchou výměnu destiček bez demontáže držáku, což výrazně snižuje doby přípravy.

Tangenciálně namontované vyměnitelné břitové destičky WT26 jsou přesně broušené a mají ostré řezné hrany, speciálně pro soustružení malých přesných dílů. Navíc jsou k dispozici vybroušené geometrie lámání třísky (DG8, VG8). Ty umožňují optimální výsledky obrábění již při malých posuvech (od f: 0,03 mm). Walter nabízí vyměnitelné břitové destičky WT26 v sedmi provedeních, která pokrývající veškeré soustružnické operace: od jednoduchých zápichů přes vnější závity až po zpětné soustružení se speciálně vyvinutými lamači třísky. Nový řezný materiál WSM23X je vhodný pro automatové oceli, nerezové materiály a bezolovnatou mosaz; nepovlakovaná sorta WN23 pro hliník, resp. neželezné kovy. Navíc jsou břitové destičky použitelné v celém systému v jednom držáku WT26. Díky tomu představuje systém ideální řešení pro sériovou výrobu malých přesných dílů, jako pneumatických ventilů nebo malých elektromotorů, které se používají např. u ovládání oken.

www.walter-tools.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP