www.modernitovarna.com
Pilz News

Nový kompaktní systém bezpečnostních bran PSENmgate jako kompletní systém Pilz pro bezpečné uzamykání a ovládání

Důležitým aspektem průmyslové transformace je miniaturizace, která přináší výkonné a udržitelné procesy. „Menší“ řešení šetří místo i energii.

  www.pilz.com
Nový kompaktní systém bezpečnostních bran PSENmgate jako kompletní systém Pilz pro bezpečné uzamykání a ovládání
Nový bezpečný systém ochranných bran PSENmgate kombinuje klasický bezpečnostní zámek PSENmlock s řídicím prvkem PITgatebox Pilz v jednom kompaktním řešení. V konečném výsledku PSENmgate sníží potřebu místa pro instalaci na stroji a díky zjednodušenému propojení vodiči i čas nutný k montáži.

Pilz tento aspekt plně podporuje například bezpečným řešením senzorů: Nový bezpečný systém ochranných bran PSENmgate kombinuje klasický bezpečnostní zámek PSENmlock s řídicím prvkem PITgatebox Pilz v jednom kompaktním řešení. Jako kompaktní systém zabírá na bezpečnostní bráně menší místo. Přitom PSENmgate nabízí maximální ochranu proti manipulaci a obcházení a je dokonale spolehlivý. To zaručuje bezpečnost stroje nebo zařízení a bezproblémový výrobní proces.

V konečném výsledku PSENmgate uspoří místo pro instalaci na stroji a díky zjednodušenému propojení vodiči i čas nutný k montáži.

Základní schopnost 1: Bezpečné uzamčení
PSENmgate chrání jak průchozí bezpečnostní brány, tak i kryty a klapky a tím i proces a pracovníky obsluhy – například u ohrazených robotických aplikací. Kompaktní systém bezpečnostních bran přitom zaručuje bezpečné blokování a bezpečné uzamčení až do nejvyšší bezpečnostní kategorie PL e, kat. 4. Problémem není ani rychlé a jednoduché sériové zapojení několika bezpečnostních bran. Náklady, příp. čas na propojení vodiči je v takovém případě nižší a montáž je rychlejší.

Základní schopnost 2: Různé možnosti ovládání
Kompaktní systém bezpečnostních bran PSENmgate může být vybaven různými řídicími prvky jako tlačítky, prosvětlenými tlačítky, tlačítky nouzového zastavení a únikovým uvolněním. Navíc mají uživatelé na výběr z nabídky různých dveřních klik a madel. Systém nabízí možnosti konfigurace podle potřeby různých aplikací. PSENmgate je proto vhodným řešením pro nejrůznější stroje nebo zařízení. To představuje pro výrobce i provozovatele značnou výhodu, protože nejsou při konstrukci omezováni pevně danými požadavky.

Navíc: Udržitelnost a diagnostika pro skvělé výsledky
Kompaktní konstrukce energeticky efektivního PSENmgate snižuje spotřebu energie díky bistabilnímu principu zamykání. PSENmgate jako integrovaný a energeticky efektivní systém bezpečnostních bran snižuje náklady na energii. Diagnostika využívá čtyři LED a diagnostický výstup pro rychlou reakci na hlášení poruch a změny stavu. Uživatelé získávají udržitelný produkt, který jim zkrátí doby prostojů strojních zařízení a zvýší produktivitu.

www.pilz.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP