www.modernitovarna.com
NSK

Lineární vedení NH/NS od NSK získala cenu Cho Monozukuri Award

Společnost NSK oznámila, že její lineární vedení řady NH/NS obdržela cenu Cho Nomozukuri v kategorii inovační díly a komponenty. Tato cena, založená japonskou vládou v roce 2004, je prestižním oceněním za významný přínos k rozvoji průmyslu i společnosti. Lineární vedení NH/NS mají dvojnásobnou životnost než konvenční produkty, protože využívají speciálně vyvinuté konstrukční detaily, např. vylepšené dráhy kuliček. Lineární vedení a technika, která je za nimi, získaly cenu za prodloužení životnosti zařízení a zmenšení rozměrů.

Lineární vedení NH/NS od NSK získala cenu Cho Monozukuri Award

-Obrázek 1 - Souichirou Katou (generální ředitel, vlevo) and Jun Matsumoto (manažer, vpravo) z LG Technology Department střediska Linear Technology Centre společnosti NSK v Japonsku představují ocenění Cho Monozukuri v kategorii inovační díly a komponenty

Oblasti použití lineárních vedení NSK jsou obráběcí stroje, roboty, automatizované vybavení laboratoří, lékařská zobrazovací technika, stroje pro výrobu displejů s tekutými krystaly a polovodičových součástek, automobilový průmysl, automatizované výrobní stroje a zdravotnická technika, abychom zmínili jen ty nejdůležitější. Nejnovější řada NH/NS nabízí ve srovnání s předchozí generací lineárních vedení významné přednosti, jako lepší produktivitu a delší intervaly údržby. Například až 1,3´ větší koeficient dynamického zatížení pomáhá dosáhnout o 100 % delší trvanlivosti (tj. počtu cyklů do doby, než nastane únavové poškození vedení). Koeficient dynamického zatížení je součinitel, jehož hodnota vyjadřuje výkonnost vedení: čím je tato hodnota větší, tím delší je při stejném zatížení trvanlivost ložiska.

Další výhody lineárních vedení NH/NS od NSK jsou zvětšení přípustné rychlosti podle velikosti vedení 1,5´ až 3´, snížení hlučnosti o 3 dB a zlepšení chodu vedení. Nová vedení jsou navíc speciálně navržená tak, že jejich montážní rozměry jsou stejné jako u konvenčních vedení LH/LS, což umožňuje použít je bez jakýchkoliv konstrukčních úprav. Vedení řady NH/NS navíc umožňují použít vedení a uložení v kombinaci s doplňky, např. mazací jednotkou NSK K1 pro dlouhodobý provoz bez údržby.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP